Vepřová pečeně na švestkách
Vepřové kotlety s pestem
Vepřové kotlety na rozmarýnu
Hamburská kýta na smetaně
Zadělávaná kapusta
Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory
Zapečené vepřové kotlety
Vepřové maso v těstíčku
Pečený bůček na bramborách
Vepřové kotlety s pestem
Vepřové kotlety na rozmarýnu
Hamburská kýta na smetaně
Zadělávaná kapusta
Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory
Zapečené vepřové kotlety
Vepřové maso v těstíčku
Pečený bůček na bramborách
Vepřová pečeně na švestkách
Vepřová pečeně na švestkách je chutný způsob, jak připravit vepřové maso. Hotovou pečeni podáváme s dušeným kysaným zelím a bramborovými knedlíky.
Ingredience na vepřovou pečeni na švestkách:
- 800 g vepřové pečeně
- 100 g sušených švestek
- 80 g anglické slaniny
- olej
- sůl
- mletý pepř
- tymián
Příprava vepřové pečeně na švestkách:
1. Do omytého a osušeného masa propíchneme ostrým nožem středem otvor. Vytřeme ho zevnitř solí a naplníme švestkami.
2. Zvenku pečeni ze všech stran osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji.
3. Pekáček vytřeme olejem, na dno položíme pár plátků anglické a na ně uložíme opečenou pečeni. Posypeme tymiánem a poklademe několika plátky slaniny.
4. Podlijeme trochou vody a přikryté upečeme v troubě doměkka (200°C).
5. Po upečení necháme vepřovou pečeni trochu zchladnout a nakrájíme na plátky.
Autor: Marie
Vepřová pečeně na švestkách je chutný a vydatný pokrm. Vepřovou pečeni na švestkách podáváme s knedlíkem. Příprava vepřové pečeně
Nejlepší recept
307
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ