Vepřová pečeně na švestkách

07.10 2015|Vepřové maso

Vepřová pečeně na švestkách je chutný způsob, jak připravit vepřové maso. Hotovou pečeni podáváme s dušeným kysaným zelím a bramborovými knedlíky.

Ingredience na vepřovou pečeni na švestkách:

  • 800 g vepřové pečeně
  • 100 g sušených švestek
  • 80 g anglické slaniny
  • olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • tymián

Příprava vepřové pečeně na švestkách:


1. Do omytého a osušeného masa propíchneme ostrým nožem středem otvor. Vytřeme ho zevnitř solí a naplníme švestkami.

2. Zvenku pečeni ze všech stran osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji.

3. Pekáček vytřeme olejem, na dno položíme pár plátků anglické a na ně uložíme opečenou pečeni. Posypeme tymiánem a poklademe několika plátky slaniny.

4. Podlijeme trochou vody a přikryté upečeme v troubě doměkka (200°C).

5. Po upečení necháme vepřovou pečeni trochu zchladnout a nakrájíme na plátky.

Autor: Marie

Vepřová pečeně na švestkách je chutný a vydatný pokrm. Vepřovou pečeni na švestkách podáváme s knedlíkem. Příprava vepřové pečeně
Nejlepší recept

 308 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ