Zadělávaná kapusta
Kapustové karbenátky
Vepřové plátky s tarhoňou
Vepřové azu
Zapečené brambory s pohankou
Hamburská kýta na smetaně
Vepřové kotlety na rozmarýnu
Vepřové kotlety s pestem
Vepřová pečeně na švestkách
Kapustové karbenátky
Vepřové plátky s tarhoňou
Vepřové azu
Zapečené brambory s pohankou
Hamburská kýta na smetaně
Vepřové kotlety na rozmarýnu
Vepřové kotlety s pestem
Vepřová pečeně na švestkách
Zadělávaná kapusta
Zaděláváná kapusta s vepřovým pleckem se skvěle hodí na večeři nebo k obědu. Hutný a vydatný pokrm dokáže zasytit celou rodinu.
Ingredience na zadělávanou kapustu:
- 1 hlávka kapusty (0,8-1 kg)
- 750 g vepřového plecka
- 2 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 1-2 brambory
- 2-3 lžíce zásmažky
- sůl a mletý pepř
- drcený kmín
- 2-4 stroužky česneku
Příprava zadělávané kapusty:
1. Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
2. Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Přisypeme maso a za častého míchání orestujeme až je hodně hnědé a opečené. Osolíme, opepříme a podlijeme malým množstvím horké vody. Pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání doměkka. Vodou při podlévání šetříme, až je maso měkké, nesmí být utopené ve vodě, ale jenom ležet v malém množství vypečené šťávy zahuštěné cibulí.
3. Opranou kapustu nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky a všechno dáme společně do hrnce. Zalijeme asi půl litrem vody, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
4. Uvařenou kapustu přidáme k hotovému masu, přidáme zásmažku, promícháme a na mírném plameni chvíli společně povaříme.
5. Podle potřeby můžeme dochutit solí a pepřem. Po odstavení vmícháme rozmačkaný česnek podle chuti.
Autor: Anna
Zadělávaná kapusta. Zaděláváná kapusta s vepřovým pleckem se skvěle hodí na večeři nebo k obědu. Hutný a vydatný pokrm dokáže zasytit celou rodinu.
Nejlepší recept
304
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ