Zadělávaná kapusta

11.05 2013|Vepřové maso

Zaděláváná kapusta s vepřovým pleckem se skvěle hodí na večeři nebo k obědu. Hutný a vydatný pokrm dokáže zasytit celou rodinu.

Ingredience na zadělávanou kapustu:

  • 1 hlávka kapusty (0,8-1 kg)
  • 750 g vepřového plecka
  • 2 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 1-2 brambory
  • 2-3 lžíce zásmažky
  • sůl a mletý pepř
  • drcený kmín
  • 2-4 stroužky česneku

Příprava zadělávané kapusty:


1. Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno.

2. Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Přisypeme maso a za častého míchání orestujeme až je hodně hnědé a opečené. Osolíme, opepříme a podlijeme malým množstvím horké vody. Pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání doměkka. Vodou při podlévání šetříme, až je maso měkké, nesmí být utopené ve vodě, ale jenom ležet v malém množství vypečené šťávy zahuštěné cibulí.

3. Opranou kapustu nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky a všechno dáme společně do hrnce. Zalijeme asi půl litrem vody, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.

4. Uvařenou kapustu přidáme k hotovému masu, přidáme zásmažku, promícháme a na mírném plameni chvíli společně povaříme.

5. Podle potřeby můžeme dochutit solí a pepřem. Po odstavení vmícháme rozmačkaný česnek podle chuti.

Autor: Anna

Zadělávaná kapusta. Zaděláváná kapusta s vepřovým pleckem se skvěle hodí na večeři nebo k obědu. Hutný a vydatný pokrm dokáže zasytit celou rodinu.
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ