Zapečené brambory s pohankou

05.01 2015|Vepřové maso

Zapečené brambory vždy patřily k oblíbeným jídlům, protože si do nich každý přidal, co má rád. Dnes si vyzkoušíme variantu zdravou variantu - zapečené brambory s pohankou.

Ingredience na zapečené brambory s pohankou:

  • 5-6 brambor
  • 1 šálek pohanky
  • 200 g anglické slaniny nebo kousek uzeného
  • 5-6 stroužků česneku
  • sůl
  • majoránka
  • kmín
  • tvrdý sýr

Příprava zapečených brambor s pohankou:


1. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. Pohanku zalijeme 2 šálky osolené vařící vody s majoránkou a pod peřinou necháme "dojít".

2. Anglickou slaninu orestujeme na sucho na pánvi. Scezené brambory, měkkou pohanku a slaninu promícháme dohromady s rozmačkaným česnekem a majoránkou.

3. Nasypeme do pekáče nebo zapékací misky a necháme při 200°C zapéct dozlatova (cca 25 minut). 10 minut před koncem brambory zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

4. Podáváme s kysaným zelím nebo kyselou okurkou.

Autor: Kika

Zapečené brambory s pohankou. Zapečené brambory vždy patřily k oblíbeným jídlům, protože si do nich každý přidal, co má rád. Dnes si vyzkoušíme variantu zdravou variantu - zapečené brambory s pohankou.
Nejlepší recept

 307 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ