Pečené uzené koleno na pivě

28.09 2015|Vepřové maso

Pečené uzené koleno na pivě je gurmánská záležitost, které milovníci pořádného kusu masa rozhodně neodolají. Pečené koleno podáváme s chlebem, hořčicí, křenem, kyselou okurkou a kozími rohy.

Ingredience na pečené uzené koleno na pivě:

  • 1 vepřové uzené koleno
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 4 bobkové listy
  • 2 cibule
  • 10 stroužků česneku
  • grilovací koření
  • 150 ml piva
  • 2 lžíce sádla

Příprava pečeného uzeného kolena na pivě:


1. Koleno důkladně omyjeme teplou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, přidáme kuličky koření a bobkové listy, 1 oloupanou cibuli, zavřeme a vaříme půl hodiny.

2. Pak koleno vyjmeme z vývaru a necháme trochu vychladnout, abychom si při další manipulaci nepopálili ruce. Kůži nařízneme do mřížky do hloubky asi 1 cm. Koleno pořádně posypeme grilovacím kořením a do zářezů nastrkáme plátky česneku.

3. Pekáč vymažeme sádlem, vložíme do něj koleno, cibuli rozkrájenou na osminky a zbytek česneku. Trošku podlijeme vývarem (ze zbytku uvaříme polévku). Přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

4. Po půl hodině pečení koleno přelijeme pivem a pečeme odkryté ještě 15 - 20 minut.

Autor: Iva

Pečené uzené koleno na pivě je skvělým chodem pro milovníky masa. Pečené uzené koleno na pivě podáváme s chlebem, křenem, kozími rohy a
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ