Pečené uzené koleno na pivě
Bramborové šišky se špenátem
Zelný štrůdl
Vepřové kotlety se zelím
Léčo s klobásou
Maminčiny bramborové knedlíky s uzeným masem
Babiččiny špekové knedlíky
Fazolový guláš
Zapečené brambory s pohankou
Bramborové šišky se špenátem
Zelný štrůdl
Vepřové kotlety se zelím
Léčo s klobásou
Maminčiny bramborové knedlíky s uzeným masem
Babiččiny špekové knedlíky
Fazolový guláš
Zapečené brambory s pohankou
Pečené uzené koleno na pivě
Pečené uzené koleno na pivě je gurmánská záležitost, které milovníci pořádného kusu masa rozhodně neodolají. Pečené koleno podáváme s chlebem, hořčicí, křenem, kyselou okurkou a kozími rohy.
Ingredience na pečené uzené koleno na pivě:
- 1 vepřové uzené koleno
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 4 bobkové listy
- 2 cibule
- 10 stroužků česneku
- grilovací koření
- 150 ml piva
- 2 lžíce sádla
Příprava pečeného uzeného kolena na pivě:
1. Koleno důkladně omyjeme teplou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, přidáme kuličky koření a bobkové listy, 1 oloupanou cibuli, zavřeme a vaříme půl hodiny.
2. Pak koleno vyjmeme z vývaru a necháme trochu vychladnout, abychom si při další manipulaci nepopálili ruce. Kůži nařízneme do mřížky do hloubky asi 1 cm. Koleno pořádně posypeme grilovacím kořením a do zářezů nastrkáme plátky česneku.
3. Pekáč vymažeme sádlem, vložíme do něj koleno, cibuli rozkrájenou na osminky a zbytek česneku. Trošku podlijeme vývarem (ze zbytku uvaříme polévku). Přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
4. Po půl hodině pečení koleno přelijeme pivem a pečeme odkryté ještě 15 - 20 minut.
Autor: Iva
Pečené uzené koleno na pivě je skvělým chodem pro milovníky masa. Pečené uzené koleno na pivě podáváme s chlebem, křenem, kozími rohy a
Nejlepší recept
312
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ