Vepřové kotlety se zelím
Léčo s klobásou
Masové koule na divoko
Zapečené šunkové rolky
Domácí sekaná z mletého masa
Zelný štrůdl
Bramborové šišky se špenátem
Pečené uzené koleno na pivě
Maminčiny bramborové knedlíky s uzeným masem
Léčo s klobásou
Masové koule na divoko
Zapečené šunkové rolky
Domácí sekaná z mletého masa
Zelný štrůdl
Bramborové šišky se špenátem
Pečené uzené koleno na pivě
Maminčiny bramborové knedlíky s uzeným masem
Vepřové kotlety se zelím
Vepřové kotlety se zelím jsou skvělým tipem na nedělní oběd. Kotlety se zelím zasytí celou rodinu.
Ingredience na vepřové kotlety se zelím:
- 4 plátky vepřové kotlety
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- panenský olivový olej
- 2 snítky rozmarýnu
- větší hrst bazalkových lístků
- 3-4 stroužky česneku
- šálek strouhaného parmezánu
- 1 menší hlávka zelí
- 100 g slaniny
- 1 lžička másla
Příprava vepřových kotlet se zelím:
1. Očištěné, omyté a osušené maso vložíme do misky společně s větvičkami rozmarýnu a zakapeme olivovým olejem. Misku přetáhneme potravinářskou fólií a necháme odpočinout.
2. Zelí nakrájíme na kousky a vsypeme do vařící osolené vody. Povaříme 2-3 minuty, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
3. Do hmoždíme vložíme pokrájené lístky bazalky, rozmáčknuté stroužky česneku, trošku olivového oleje, osolíme, opepříme a rozdrtíme na kaši. Podle potřeby vmícháme další olej (150-200 ml) a sýr.
4. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu a opečeme dokřupava. Přidáme okapané zelí a prohřejeme. Odstavíme z plotny a vmícháme bazalkové pesto.
5. Mezitím rozpálíme druhou pánev, kotlety vyjmeme z misky, z obou stran je osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.
6. Na talíř dáme hromádku bazalkového zelí a na ně uložíme opečenou kotletku.
podle televizního pořadu Česko vaří s Pohlreichem
Autor: Marta
Vepřové kotlety se zelím. Vepřové kotlety se zelím jsou skvělým tipem na nedělní oběd. Kotlety se zelím zasytí celou rodinu.
Nejlepší recept
317
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ