Vepřové kotlety se zelím

24.03 2014|Vepřové maso

Vepřové kotlety se zelím jsou skvělým tipem na nedělní oběd. Kotlety se zelím zasytí celou rodinu.

Ingredience na vepřové kotlety se zelím:

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • panenský olivový olej
  • 2 snítky rozmarýnu
  • větší hrst bazalkových lístků
  • 3-4 stroužky česneku
  • šálek strouhaného parmezánu
  • 1 menší hlávka zelí
  • 100 g slaniny
  • 1 lžička másla

Příprava vepřových kotlet se zelím:


1. Očištěné, omyté a osušené maso vložíme do misky společně s větvičkami rozmarýnu a zakapeme olivovým olejem. Misku přetáhneme potravinářskou fólií a necháme odpočinout.

2. Zelí nakrájíme na kousky a vsypeme do vařící osolené vody. Povaříme 2-3 minuty, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3. Do hmoždíme vložíme pokrájené lístky bazalky, rozmáčknuté stroužky česneku, trošku olivového oleje, osolíme, opepříme a rozdrtíme na kaši. Podle potřeby vmícháme další olej (150-200 ml) a sýr.

4. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu a opečeme dokřupava. Přidáme okapané zelí a prohřejeme. Odstavíme z plotny a vmícháme bazalkové pesto.

5. Mezitím rozpálíme druhou pánev, kotlety vyjmeme z misky, z obou stran je osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.

6. Na talíř dáme hromádku bazalkového zelí a na ně uložíme opečenou kotletku.
podle televizního pořadu Česko vaří s Pohlreichem

Autor: Marta

Vepřové kotlety se zelím. Vepřové kotlety se zelím jsou skvělým tipem na nedělní oběd. Kotlety se zelím zasytí celou rodinu.
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ