Vepřové kotlety se zelím

24.03 2014|Vepřové maso
Vepřové kotlety se zelím

Vepřové kotlety se zelím jsou skvělým tipem na nedělní oběd. Kotlety se zelím zasytí celou rodinu.

Ingredience na vepřové kotlety se zelím:

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • panenský olivový olej
  • 2 snítky rozmarýnu
  • větší hrst bazalkových lístků
  • 3-4 stroužky česneku
  • šálek strouhaného parmezánu
  • 1 menší hlávka zelí
  • 100 g slaniny
  • 1 lžička másla

Příprava vepřových kotlet se zelím:


1. Očištěné, omyté a osušené maso vložíme do misky společně s větvičkami rozmarýnu a zakapeme olivovým olejem. Misku přetáhneme potravinářskou fólií a necháme odpočinout.

2. Zelí nakrájíme na kousky a vsypeme do vařící osolené vody. Povaříme 2-3 minuty, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3. Do hmoždíme vložíme pokrájené lístky bazalky, rozmáčknuté stroužky česneku, trošku olivového oleje, osolíme, opepříme a rozdrtíme na kaši. Podle potřeby vmícháme další olej (150-200 ml) a sýr.

4. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu a opečeme dokřupava. Přidáme okapané zelí a prohřejeme. Odstavíme z plotny a vmícháme bazalkové pesto.

5. Mezitím rozpálíme druhou pánev, kotlety vyjmeme z misky, z obou stran je osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.

6. Na talíř dáme hromádku bazalkového zelí a na ně uložíme opečenou kotletku.
podle televizního pořadu Česko vaří s Pohlreichem

Autor: Marta

Vepřové kotlety se zelím. Vepřové kotlety se zelím jsou skvělým tipem na nedělní oběd. Kotlety se zelím zasytí celou rodinu.
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ