Masové koule na divoko

24.09 2015|Vepřové maso
Masové koule na divoko

Masové koule na divoko zasytí celou rodinu. Podávat je můžeme prakticky s čímkoliv - s knedlíkem, těstovinami, špeclemi, rýží nebo pečivem.

Ingredience na masové koule na divoko:

  • 500 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 5 lžic strouhanky
  • sůl
  • mletý pepř
  • tymián
  • 2 sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou (nebo stejné množství čerstvé)
  • 1 velká cibule
  • několik bobkových listů
  • po 12 kuličkách pepře
  • nového koření a jalovce
  • 2-3 lžíce octa
  • muškátový oříšek
  • 250 ml smetany na vaření

Příprava masových koulí na divoko:


1. Maso rozmícháme s vejci, osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem, zahustíme strouhankou a vytvarujeme koule. Naskládáme je do vymazaného pekáče.

2. Cibuli nakrájíme na kousky a nasypeme na koule. Všechno zasypeme zeleninou, osolíme a přidáme koření. Podlijeme vodou a upečeme (200°C, cca 45 minut).

3. Pak z pekáče vyjmeme upečené koule na talíř, bobkové listy vyhodíme a zbylý obsah pekáče rozmixujeme. Je-li vzniklá omáčka příliš hustá, přilijeme trochu vody. Přecedíme do kastrolu, vmícháme smetanu, okyselíme, přistrouhneme kousek muškátového oříšku a chvíli povaříme. Podle chuti dosolíme. Do hotové omáčky vložíme koule a necháme pořádně prohřát.

Autor: Jarka

Masové koule na divoko jsou chutný a sytým pokrmem, který se hodí k obědu i k večeři. Masové koule podáváme s čímkoliv..
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ