Masové koule na divoko
Zapečené šunkové rolky
Domácí sekaná z mletého masa
Sekaná se zeleninou
Masové kuličky s ananasem
Léčo s klobásou
Vepřové kotlety se zelím
Zelný štrůdl
Bramborové šišky se špenátem
Zapečené šunkové rolky
Domácí sekaná z mletého masa
Sekaná se zeleninou
Masové kuličky s ananasem
Léčo s klobásou
Vepřové kotlety se zelím
Zelný štrůdl
Bramborové šišky se špenátem
Masové koule na divoko
Masové koule na divoko zasytí celou rodinu. Podávat je můžeme prakticky s čímkoliv - s knedlíkem, těstovinami, špeclemi, rýží nebo pečivem.
Ingredience na masové koule na divoko:
- 500 g mletého masa
- 2 vejce
- 5 lžic strouhanky
- sůl
- mletý pepř
- tymián
- 2 sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou (nebo stejné množství čerstvé)
- 1 velká cibule
- několik bobkových listů
- po 12 kuličkách pepře
- nového koření a jalovce
- 2-3 lžíce octa
- muškátový oříšek
- 250 ml smetany na vaření
Příprava masových koulí na divoko:
1. Maso rozmícháme s vejci, osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem, zahustíme strouhankou a vytvarujeme koule. Naskládáme je do vymazaného pekáče.
2. Cibuli nakrájíme na kousky a nasypeme na koule. Všechno zasypeme zeleninou, osolíme a přidáme koření. Podlijeme vodou a upečeme (200°C, cca 45 minut).
3. Pak z pekáče vyjmeme upečené koule na talíř, bobkové listy vyhodíme a zbylý obsah pekáče rozmixujeme. Je-li vzniklá omáčka příliš hustá, přilijeme trochu vody. Přecedíme do kastrolu, vmícháme smetanu, okyselíme, přistrouhneme kousek muškátového oříšku a chvíli povaříme. Podle chuti dosolíme. Do hotové omáčky vložíme koule a necháme pořádně prohřát.
Autor: Jarka
Masové koule na divoko jsou chutný a sytým pokrmem, který se hodí k obědu i k večeři. Masové koule podáváme s čímkoliv..
Nejlepší recept
302
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ