Masové kuličky s ananasem

11.10 2015|Vepřové maso
Masové kuličky s ananasem

Masové kuličky s ananasem a lehkou rajčatovou omáčkou jsou skvělé jako oběd i večeře. Masové kuličky podáváme s rýží nebo těstovinami.

Ingredience na masové kuličky s ananasem:

  • 400 g mletého vepřového masa
  • 6 jarních cibulek
  • 2 vejce
  • ananasový kompot – kousky
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • mletý pepř
Omáčka:
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • malý rajský protlak
  • 1 bobkový list
  • 1 snítka tymiánu
  • 300 g loupaných rajčat (čerstvá nebo sterilovaná)
  • trochu kuřecího nebo zeleninového bujónu
  • olej

Příprava masových kuliček s ananasem:


1. Cibulky na jemno pokrájíme a zamícháme společně se solí, pepřem a žloutky do masa. Je-li třeba, zahustíme strouhankou.

2. Kompot necháme okapat. Kousky ananasu balíme do masové směsi a tvoříme kuličky. Každou obalíme v mouce, vidličkou rozšlehaných bílcích a nakonec ve strouhance.

3. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova, nebo naskládáme do vymazaného pekáče a upečeme v troubě (cca 40 minut).

4. Omáčka: na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli s rozmačkaným česnekem, přidáme protlak, rajčata, bobkový list, tymián a trochu podlijeme vývarem. Necháme chvíli povařit, nakonec dochutíme solí a rozmixujeme.

Autor: Iva

Masové kuličky s ananasem a lehkou rajčatovou omáčkou jsou skvělé jako oběd i večeře. Masové kuličky podáváme s rýží nebo těstovinami. Masové kuličky s ananasem
Nejlepší recept

 336 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ