Zeleninové karbenátky s mletým masem
Zelné závitky plněné mletým masem
Halušky s brynzou a smetanou
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou
Zapečené francouzské brambory
Bůčková roláda
Masové kuličky s ananasem
Sekaná se zeleninou
Domácí sekaná z mletého masa
Zelné závitky plněné mletým masem
Halušky s brynzou a smetanou
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou
Zapečené francouzské brambory
Bůčková roláda
Masové kuličky s ananasem
Sekaná se zeleninou
Domácí sekaná z mletého masa
Zeleninové karbenátky s mletým masem
Dobře připravené karbanátky se hodí k obědu i k večeři. Ty dnešní budou se zeleninovou směsí Moravanka zapečené v troubě.
Ingredience na zeleninové karbanátky:
- 400 g mletého masa
- 1 vejce
- 1 sklenička Moravanky
- sůl
- česnek dle chuti
- koření na mleté maso
- ovesné vločky
- 5 paprik
- 2 cibule
- kečup, olej
- tvrdý sýr
Příprava zeleninových karbanátků:
1. Mleté vepřové maso smícháme s vejcem, osolíme a okořeníme. Moravanku scedíme, větší kousky pokrájíme nadrobno a přimícháme k masu zároveň s rozmačkaným česnekem. Směs zahustíme ovesnými vločkami.
2. Vytvoříme malé karbenátky a skládáme je na pekáč vytřený olejem.
3. Očištěné cibule a papriky nakrájíme na proužky a nasypeme na karbenátky. Všechno pocákáme kečupem, trošku podlijeme vodou a upečeme (220°C, cca 40 minut).
4. Těsně před dopečením posypeme každý karbenátek trochou strouhaného sýra.
Autor: Katka
Zeleninové karbenátky. Dobře připravené karbanátky se hodí k obědu i k večeři. Ty dnešní budou se zeleninovou směsí Moravanka zapečené v troubě.
Nejlepší recept
344
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ