Zeleninové karbenátky s mletým masem

28.05 2013|Vepřové maso
Zeleninové karbenátky s mletým masem

Dobře připravené karbanátky se hodí k obědu i k večeři. Ty dnešní budou se zeleninovou směsí Moravanka zapečené v troubě.

Ingredience na zeleninové karbanátky:

  • 400 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 sklenička Moravanky
  • sůl
  • česnek dle chuti
  • koření na mleté maso
  • ovesné vločky
  • 5 paprik
  • 2 cibule
  • kečup, olej
  • tvrdý sýr

Příprava zeleninových karbanátků:


1. Mleté vepřové maso smícháme s vejcem, osolíme a okořeníme. Moravanku scedíme, větší kousky pokrájíme nadrobno a přimícháme k masu zároveň s rozmačkaným česnekem. Směs zahustíme ovesnými vločkami.

2. Vytvoříme malé karbenátky a skládáme je na pekáč vytřený olejem.

3. Očištěné cibule a papriky nakrájíme na proužky a nasypeme na karbenátky. Všechno pocákáme kečupem, trošku podlijeme vodou a upečeme (220°C, cca 40 minut).

4. Těsně před dopečením posypeme každý karbenátek trochou strouhaného sýra.

Autor: Katka

Zeleninové karbenátky. Dobře připravené karbanátky se hodí k obědu i k večeři. Ty dnešní budou se zeleninovou směsí Moravanka zapečené v troubě.
Nejlepší recept

 344 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ