Zelné závitky plněné mletým masem
Halušky s brynzou a smetanou
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou
Zapečené francouzské brambory
Vepřový pilaf
Zeleninové karbenátky s mletým masem
Bůčková roláda
Masové kuličky s ananasem
Sekaná se zeleninou
Halušky s brynzou a smetanou
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou
Zapečené francouzské brambory
Vepřový pilaf
Zeleninové karbenátky s mletým masem
Bůčková roláda
Masové kuličky s ananasem
Sekaná se zeleninou
Zelné závitky plněné mletým masem
Zelné závitky plněné mletým masem patří k tradičním receptům mnoha zemí. Běžně je připravují Turci, Srbové, Ukrajinci, Švédové i Poláci. My si je dnes připravíme poněkud netradičně. Obalíme je v trojobalu. Zelné závitky jsou ideální s bramborovou kaší. Skvěle s k nim hodí okurkový nebo rajčatový salát.
Ingredience:
Pro 4 osoby
173 kcal na 100 g
60 min.
173 kcal na 100 g
60 min.
- hlávka zelí
- plátkový sýr
- 400 g mletého masa
- cibule
- majoránka
- sůl a pepř
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Příprava závitků:
1. Ze zelných listů vykrájíme košťál a listy pár minut povaříme. Scedíme a necháme vychladnout.
2. Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, majoránkou, solí a pepřem.
3. Na listy zelí položíme plátek sýra, malou hrstku mletého masa a smotáme do závitku.
4. Závitky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme v rozpáleném tuku.
Autor: Nejlepší-recept.cz
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zelí - božský lék na krásnou pleť i silný imunitní systém
Zelné závitky si zamilujete. Jsou plněné mletým masem a sýrem a navíc obaleny v trojobalu. Křupavé závitky se perfektně hodí k bramborové kaši. Samozřejmostí je zeleninový salát.
Nejlepší recept
347
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ