Zelné závitky plněné mletým masem

26.04 2019|Vepřové maso

Zelné závitky plněné mletým masem patří k tradičním receptům mnoha zemí. Běžně je připravují Turci, Srbové, Ukrajinci, Švédové i Poláci. My si je dnes připravíme poněkud netradičně. Obalíme je v trojobalu. Zelné závitky jsou ideální s bramborovou kaší. Skvěle s k nim hodí okurkový nebo rajčatový salát.

Ingredience:

Pro 4 osoby
173 kcal na 100 g
60 min.
  • hlávka zelí
  • plátkový sýr
  • 400 g mletého masa
  • cibule
  • majoránka
  • sůl a pepř
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení

Příprava závitků:


1. Ze zelných listů vykrájíme košťál a listy pár minut povaříme. Scedíme a necháme vychladnout.

2. Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, majoránkou, solí a pepřem.

3. Na listy zelí položíme plátek sýra, malou hrstku mletého masa a smotáme do závitku.

4. Závitky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme v rozpáleném tuku.

Autor: Nejlepší-recept.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zelí - božský lék na krásnou pleť i silný imunitní systém

Zelné závitky si zamilujete. Jsou plněné mletým masem a sýrem a navíc obaleny v trojobalu. Křupavé závitky se perfektně hodí k bramborové kaši. Samozřejmostí je zeleninový salát.
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ