Bůčková roláda
Zeleninové karbenátky s mletým masem
Zelné závitky plněné mletým masem
Halušky s brynzou a smetanou
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou
Masové kuličky s ananasem
Sekaná se zeleninou
Domácí sekaná z mletého masa
Zapečené šunkové rolky
Zeleninové karbenátky s mletým masem
Zelné závitky plněné mletým masem
Halušky s brynzou a smetanou
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou
Masové kuličky s ananasem
Sekaná se zeleninou
Domácí sekaná z mletého masa
Zapečené šunkové rolky
Bůčková roláda
Bůčková roláda z mletého bůčku je hodně podobná sekané. Je však díky prorostelšímu masu šťavnatější. Bůčkovou roládu podáváme s bramborovou kaší.
Ingredience na bůčkovou roládu:
- 1 kg bůčku (nebo mletého masa
- 200 ml mléka
- sůl
- mletý pepř
- 5-6 stroužků česneku
- petrželová nať
- 1 lžíce majoránky
- šunkový salám
- párek
- sterilované okurky
- 1 bílek
Příprava bůčkové rolády:
1. Bůček pomeleme (nebo místo něho použijeme koupené mleté maso). Osolíme, okořeníme a vmícháme mléko a hrstku posekané natě. Necháme 12 hodin odpočinout.
2. Na kusu alobalu z těsta vytvarujeme mokrýma rukama obdélník. Potřeme ho hořčicí, poklademe salámem, položíme párky, okurky (případně jinou náplň) a pomocí alobalu zavineme.
3. Přeneseme na plech a potřeme bílkem. Podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 45-50 minut.
Podáváme teplé s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo studené s chlebem.
Autor: Anežka
Bůčková roláda je chutnější verze klasické rolády. Díky tučnějšímu masu je roláda šťavnatější a ve finální podobě i chutnější. Bůčková roláda
Nejlepší recept
322
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ