Bůčková roláda

16.08 2015|Vepřové maso

Bůčková roláda z mletého bůčku je hodně podobná sekané. Je však díky prorostelšímu masu šťavnatější. Bůčkovou roládu podáváme s bramborovou kaší.

Ingredience na bůčkovou roládu:

  • 1 kg bůčku (nebo mletého masa
  • 200 ml mléka
  • sůl
  • mletý pepř
  • 5-6 stroužků česneku
  • petrželová nať
  • 1 lžíce majoránky
  • šunkový salám
  • párek
  • sterilované okurky
  • 1 bílek

Příprava bůčkové rolády:


1. Bůček pomeleme (nebo místo něho použijeme koupené mleté maso). Osolíme, okořeníme a vmícháme mléko a hrstku posekané natě. Necháme 12 hodin odpočinout.

2. Na kusu alobalu z těsta vytvarujeme mokrýma rukama obdélník. Potřeme ho hořčicí, poklademe salámem, položíme párky, okurky (případně jinou náplň) a pomocí alobalu zavineme.

3. Přeneseme na plech a potřeme bílkem. Podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 45-50 minut.
Podáváme teplé s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo studené s chlebem.

Autor: Anežka

Bůčková roláda je chutnější verze klasické rolády. Díky tučnějšímu masu je roláda šťavnatější a ve finální podobě i chutnější. Bůčková roláda
Nejlepší recept

 321 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ