Bramborový guláš s fazolemi a paprikou

09.03 2020|Vepřové maso
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou

Bramborový guláš s fazolemi a paprikou je velmi vydatné jídlo, kterým nakrmíte celou rodinu. K bramborovému guláši podáváme čerstvé pečivo.

Ingredience na bramborový guláš s fazolemi:

Pro 4 osoby
74 kcal na 100 g
  • 5 středních brambor
  • 150-200 g uzeniny
  • 3-4 zelené papriky
  • 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • mletá sladká paprika
  • mletá pálivá paprika
  • majoránka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • olej
  • 3-4 stroužky česneku

Příprava bramborového guláše s fazolemi:


1. Na dno hrnce nalijeme trochu oleje. Na něm osmahneme pokrájenou cibuli do zesklovatění. Přisypeme lžičku sladké mleté papriky a špetku pálivé. Přidáme mouku a usmažíme cibulovo-paprikovou jíšku (jen krátce, aby paprika nezhořkla).

2. Do hrnce přidáme na kostičky pokrájené brambory a uzeninu, promícháme a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme, okmínujeme a přisypeme trochu majoránky a na proužky pokrájené očištěné papriky. Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor, asi 10 minut.

3. Nakonec přisypeme scezené a propláchuté fazole a necháme ještě asi 5 minut vařit. Dochutíme solí a rozmačkaným česnekem.

Bramborový guláš s fazolemi a paprikou je velmi vydatné jídlo, kterým nakrmíte celou rodinu. K bramborovému guláši podáváme čerstvé pečivo. Bramborový guláš s fazolemi a paprikou
Nejlepší recept

 320 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ