Vepřové srdce a jazyk na smetaně
Marinovaná vepřová játra
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Bratislavské plecko na smetaně
Hodolanská omáčka
Vepřový pilaf
Zapečené francouzské brambory
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou
Halušky s brynzou a smetanou
Marinovaná vepřová játra
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Bratislavské plecko na smetaně
Hodolanská omáčka
Vepřový pilaf
Zapečené francouzské brambory
Bramborový guláš s fazolemi a paprikou
Halušky s brynzou a smetanou
Vepřové srdce a jazyk na smetaně

Ten, kdo má rád vepřové vnitřnosti, určitě ocení vepřové srdce a jazyk na smetaně. Vepřové vnitřnosti podáváme s houskovým knedlíkem.
Ingredience na vepřové srdce a jazyk na smetaně:
- 1 vepřové srdce
- 1 vepřový jazyk
- trochu oleje
- 1 cibule
- hrst nakrájené mrkve
- hrst nakrájené petržele
- hrst nakrájeného celeru
- 300 ml smetany na vaření
- sůl
- po 8 kuličkách pepře a nového koření
- 3 bobkové listy
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce čerstvého nebo mraženého hrášku
- 1 lžíce brusinkové zavařeniny
- citronová šťáva
Příprava vepřového srdce a jazyku na smetaně:
1. Srdce a jazyk očistíme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky pepře a bobkové listy. Uvaříme doměkka (v tlakovém hrnci hodinu).
2. Jazyk ihned po uvaření zchladíme studenou vodou a oloupeme kůži.
3. Na troše oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli do zežloutnutí. Přisypeme zeleninu a za častého míchání opečeme doměkka.
4. Zalijeme přecezeným vývarem.
5. V části smetany rozkvedláme mouku a přes sítko nalijeme k vývaru se zeleninou. Přidáme i zbytek smetany, promícháme a 20 minut pomalu povaříme.
6. Pět minut před koncem vaření přidáme do omáčky hrášek a brusinky. Podle chuti dosolíme a okyselíme citronovou šťávou.
7. Srdce a jazyk nakrájíme na plátky, podáváme přelité omáčkou, s houskovým knedlíkem.
Autor: Simona
Ten, kdo má rád vepřové vnitřnosti, určitě ocení vepřové srdce a jazyk na smetaně. Vepřové vnitřnosti podáváme s houskovým knedlíkem. Vepřové srdce a jazyk na smetaně
Nejlepší recept
338
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ