Vepřové srdce a jazyk na smetaně

14.08 2015|Vepřové maso

Ten, kdo má rád vepřové vnitřnosti, určitě ocení vepřové srdce a jazyk na smetaně. Vepřové vnitřnosti podáváme s houskovým knedlíkem.

Ingredience na vepřové srdce a jazyk na smetaně:

  • 1 vepřové srdce
  • 1 vepřový jazyk
  • trochu oleje
  • 1 cibule
  • hrst nakrájené mrkve
  • hrst nakrájené petržele
  • hrst nakrájeného celeru
  • 300 ml smetany na vaření
  • sůl
  • po 8 kuličkách pepře a nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 1 lžíce brusinkové zavařeniny
  • citronová šťáva

Příprava vepřového srdce a jazyku na smetaně:


1. Srdce a jazyk očistíme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky pepře a bobkové listy. Uvaříme doměkka (v tlakovém hrnci hodinu).

2. Jazyk ihned po uvaření zchladíme studenou vodou a oloupeme kůži.

3. Na troše oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli do zežloutnutí. Přisypeme zeleninu a za častého míchání opečeme doměkka.

4. Zalijeme přecezeným vývarem.

5. V části smetany rozkvedláme mouku a přes sítko nalijeme k vývaru se zeleninou. Přidáme i zbytek smetany, promícháme a 20 minut pomalu povaříme.

6. Pět minut před koncem vaření přidáme do omáčky hrášek a brusinky. Podle chuti dosolíme a okyselíme citronovou šťávou.

7. Srdce a jazyk nakrájíme na plátky, podáváme přelité omáčkou, s houskovým knedlíkem.

Autor: Simona

Ten, kdo má rád vepřové vnitřnosti, určitě ocení vepřové srdce a jazyk na smetaně. Vepřové vnitřnosti podáváme s houskovým knedlíkem. Vepřové srdce a jazyk na smetaně
Nejlepší recept

 339 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ