Bratislavské plecko na smetaně
Hodolanská omáčka
Vepřové medailonky s marinovanými houbami a cibulovou omáčkou
Šašlik sezóna: Vše co potřebujete vědět o přípravě šašliku
Plněné žampiony s mletým masem
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Marinovaná vepřová játra
Vepřové srdce a jazyk na smetaně
Vepřový pilaf
Hodolanská omáčka
Vepřové medailonky s marinovanými houbami a cibulovou omáčkou
Šašlik sezóna: Vše co potřebujete vědět o přípravě šašliku
Plněné žampiony s mletým masem
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Marinovaná vepřová játra
Vepřové srdce a jazyk na smetaně
Vepřový pilaf
Bratislavské plecko na smetaně
Bratislavské plecko na smetaně je vydatný chod v zelninovo smetanové omáčce. Ideální přílohou k plecku je houskový knedlík.
Ingredience na bratislavské plecko na smetaně:
- 600-700 g vepřového plecka
- 1 velká nebo 2 malé cibule
- 1 malá mrkev
- kousek celeru
- 2-3 lžíce sterilovaného hrášku
- 1 sterilovaná okurka
- mléko
- 150-200 ml smetany
- sůl
- mletý pepř
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 2-3 lžíce citronové šťávy
- olej
Příprava bratislavského plecka na smetaně:
1. Maso omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí.
2. Podlijeme trochou vývaru nebo horké vody a pod pokličkou dusíme. Během dušení masa k němu přidáme asi na 20 minut očištěnou mrkev (vcelku) a celer. Měkkou zeleninu vyjmeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso dusíme do změknutí, podle potřeby podléváme.
3. V půl hrnku vody rozkvedláme mouku. Měkké maso vyndáme z hrnce a vlijeme vodu s moukou. Rozmícháme a přivedeme k varu. Podle potřeby rozředíme mlékem, aby měla omáčka správnou hustotu, okyselíme citronovou šťávou a asi 10 minut povaříme.
4. Omáčku přecedíme a zamícháme do ní smetanu, pokrájenou uvařenou zeleninu, hrášek a okurku pokrájenou nadrobno. Dobře promícháme a ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme omáčkou. Podáváme s knedlíkem.
Autor: Anežka
Bratislavské plecko na smetaně nakrmí celou vaší rodinu. Vydatný chod se smetanovou omáčkou podáváme s domácím houskovým knedlíkem
Nejlepší recept
315
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ