Vepřové medailonky s marinovanými houbami a cibulovou omáčkou
Šašlik sezóna: Vše co potřebujete vědět o přípravě šašliku
Plněné žampiony s mletým masem
Brambory s čorizem a zeleným chillim
Vepřová žebírka s barbecue omáčkou
Hodolanská omáčka
Bratislavské plecko na smetaně
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Marinovaná vepřová játra
Šašlik sezóna: Vše co potřebujete vědět o přípravě šašliku
Plněné žampiony s mletým masem
Brambory s čorizem a zeleným chillim
Vepřová žebírka s barbecue omáčkou
Hodolanská omáčka
Bratislavské plecko na smetaně
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Marinovaná vepřová játra
Vepřové medailonky s marinovanými houbami a cibulovou omáčkou
Vepřová panenka patří k nejchutnějším částem vepřového masa a je tak ideální na vepřové medailonky. Dnes si je připravíme v kombinaci s marinovanými houbami a výtečnou cibulovou omáčkou.
Ingredience na vepřové medailonky:
- malá vepřová panenka
- 50 g slaniny
- snítka čerstvého rozmarýnu
- 50 g marinovaných hub
- olej
- hořčicná semínka na ozdobu
- sůl a pepř
Omáčka:
- 15 ml bílého vína
- 40 g cibule
- 30 ml smetany
- máslo
Příprava vepřových medailonků:
1. Vepřovou panenku rozkrejte na dvě části ve tvaru válců. Osolíte a opepřete.
2. Každý kus panenky zabalte do slaniny. Mezi maso a slaninu upevněte snítky rozmarýnu.
3. Osmahněte medailonky na oleji.
4. Cibuli nakrájejte najeno a osmahněte na másle. Zalijte ji vínem.
5. Nechte omáčku zredukovat, přilijte smetanu a odstraňte z plamene.
6. Omáčku rozmixujte do hladka.
7. Připravené medailonky zalijte omáčkou a ozdobte marinovanými houbami. Můžete ji ještě ozdobit zrnky hořčice.
Autor: JaDa
Vepřové medailonky s marinovanými houbami a cibulovou omáčkou. Vepřová panenka patří k nejchutnějším částem vepřového masa a je tak ideální na vepřové medailonky.
Nejlepší recept
310
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ