Vepřové medailonky s marinovanými houbami a cibulovou omáčkou

19.06 2015|Vepřové maso
Vepřové medailonky s marinovanými houbami a cibulovou omáčkou

Vepřová panenka patří k nejchutnějším částem vepřového masa a je tak ideální na vepřové medailonky. Dnes si je připravíme v kombinaci s marinovanými houbami a výtečnou cibulovou omáčkou.

Ingredience na vepřové medailonky:

  • malá vepřová panenka
  • 50 g slaniny
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • 50 g marinovaných hub
  • olej
  • hořčicná semínka na ozdobu
  • sůl a pepř

Omáčka:
  • 15 ml bílého vína
  • 40 g cibule
  • 30 ml smetany
  • máslo

Příprava vepřových medailonků:


1. Vepřovou panenku rozkrejte na dvě části ve tvaru válců. Osolíte a opepřete.

2. Každý kus panenky zabalte do slaniny. Mezi maso a slaninu upevněte snítky rozmarýnu.

3. Osmahněte medailonky na oleji.

4. Cibuli nakrájejte najeno a osmahněte na másle. Zalijte ji vínem.

5. Nechte omáčku zredukovat, přilijte smetanu a odstraňte z plamene.

6. Omáčku rozmixujte do hladka.

7. Připravené medailonky zalijte omáčkou a ozdobte marinovanými houbami. Můžete ji ještě ozdobit zrnky hořčice.

Autor: JaDa

Vepřové medailonky s marinovanými houbami a cibulovou omáčkou. Vepřová panenka patří k nejchutnějším částem vepřového masa a je tak ideální na vepřové medailonky.
Nejlepší recept

 310 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ