Brambory s čorizem a zeleným chillim

28.02 2015|Vepřové maso
Brambory s čorizem a zeleným chillim

Lahodné brambory s chorizem a jarní cibulkou oceníte k obědu i večeři. Jednoduchý recept vychází z mexické kuchyně, kde je velmi oblíbený.

Brambory s chorizem a se zeleným chillim pro: 4 osoby

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience na brambory s čorizem:

  • 900 g oloupaných a na kostky nakrájených brambor
  • lžíce rostliného oleje
  • 2 stroužky na drobno nasekaného česneku
  • 4 jarní cibulky
  • 2 jalapeňos
  • 300 g klobásky čorizo
  • 150 g strouhaného čedaru


Příprava brambor s chorizem:

Uveďte do varu velký hrnec vody a přidejte brambory. Když se voda začne znovu vařit, zmírněte plamen a brambory 5 minut vařte. Brambory vylijte do cedníku a nechejte důkladně okapat. Ve velké pánvi ohřejte olej, přidejte česnek, na kolečka nakrájené jarní cibulky a chili a 3-4 minuty smažte. Přidejte nakrájené brambory a smažte, až kostky trochu zhnědnou. Chorizo nakrájejte na kostičky a přidejte je do pánve. Směs smažte dalších pět minut, aby se klobása prohřála. Je-li zapotřebí, osolte, pak přidejte sýr. Rychle a pozorně zamíchejte, snažte se nerozbít kostky brambor. Ihned podávejte, dokud sýr ještě taje.

Autor: Jad

Brambory s čorizem a zeleným chillim. Lahodné brambory s chorizem a jarní cibulkou oceníte k obědu i večeři. Jednoduchý recept vychází z mexické kuchyně, kde je velmi oblíbený.
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ