Vepřové kotlety na olivách

28.02 2015|Vepřové maso
Vepřové kotlety na olivách

Jak připravit vepřové kotlety? Zkuste je s olivami, rozmarýnem, šalvějí a vínem. Vůně bylinek dodá kotletám ten správný šmrnc.

Vepřové kotlety na olivách pro 4 osoby:

Doba přípravy: 35 minut

Ingredience na vepřové kotlety na olivách:

  • 4 plátky vepřových kotlet s kostí nebo bez
  • 100 g oliv bez pecek
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 lístky šalvěje
  • 4 bobkové listy
  • 1 chilli paprička
  • 4 lžíce olivového oleje
  • mouka
  • 1 sklenice bílého vína
  • sůl
  • pepř

Příprava vepřových kotlet na olivách:

Vepřové kotlety naklepeme. Chilli papričku nakrájíme na tenké kolečka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, ve kterém zpěníme chilli papričky, bobkový list, rozmarýn a šalvěj. Mezitím si nakrájejte olivy na plátky. Do rozehřátého oleje s bylinkami přidáme plátky kotlet. Zalijeme je bílým vínem a necháme péct zhruba 10-20 minut. Přidáme také olivy. Pokud bude potřeba, přidejte vodu a smažte maso, dokud nebude měkké.

Autor: Jada

Vepřové kotlety na olivách. Jak připravit vepřové kotlety? Zkuste je s olivami, rozmarýnem, šalvějí a vínem. Vůně bylinek dodá kotletám ten správný šmrnc.
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ