Plněné žampiony s mletým masem

26.03 2015|Vepřové maso
Plněné žampiony s mletým masem

Když už nevíte, co uvařit, vyzkoušejte plněné žampiony s mletým masem a zeleninovou směsí. Touto vděčnou rychlovkou se zavděčíte manželovi i dětem.

Ingredience na plněné žampiony:

  • 10 velkých žampionů
  • 400 g mletého masa
  • 1 svazek petrželky
  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • 70 g másla
  • 3 krajíčky bílého chleba
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce kečupu
  • vejce
  • sůl a pepř
  • 200 smetany
  • 8 plátků Goudy

Příprava plněných žampionů s mletým masem:

Omytou petrželku nakrájejte na jemno. Pórek nakrájejte na jemné nudličky. Česnek a mrkev nasekejte najemno. Na pánvi s máslem nechte zesklovatět pórek, česnek a mrkev. Po nějaké době přidejte i petrželku. Přichystejte si hlavičky žampionů. Chléb nakrájejte na malé kousky a zalijte je v misce mlékem. Mleté maso promíchejte s usmaženou zeleninovou směsí, kečupem, vejcem a chlebem, ze kterého nejdříve vymačkejte mléko. Směs osolte a opepřete. Zapékací mísu vymažte máslem. Masovou směsí naplňte hlavičky žampionů a ty rozmístěte do formy. Zalijte je smetanou a pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 30 minut. Po dvaceti minutách pečení pokryjte žampiony sýrem a nechte je zapéct.

Autor: Jad

Plněné žampiony s mletým masem. Když už nevíte, co uvařit, vyzkoušejte plněné žampiony s mletým masem a zeleninovou směsí. Touto vděčnou rychlovkou se zavděčíte manželovi i dětem.
Nejlepší recept

 314 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ