Vepřové maso v těstíčku na sladkokyselo

28.02 2015|Vepřové maso
Vepřové maso v těstíčku na sladkokyselo

Vepřové maso v těstíčku na sladkokyselo vychází z čínské kuchyně. Jednoduchý a přitom znamenitý recept vám nezabere více než hodinu času.

Ingredience na vepřové maso v těstíčku na sladkokyselo:

Vepřové maso v těstíčku pro: 4 osoby
Doba přípravy: do hodiny
  • 400 g vepřového masa
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • 150 g ananasu
  • 2 lžíce olivového oleje
Na těstíčko:
  • 80 g mouky
  • droždí
  • 1 lžíce oleje
  • voda
Na sladokyselou omáčku:
  • 200 ml rajčatového pyré
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 ml vinného octu
  • 2 lžičky majonézy
  • 200 ml vody
  • 3 lžičky ananasové šťávy
  • 2 lžíce sójové omáčky

Příprava vepřového na sladkokyselo:

Vepřové maso nakrájíme na kostičky. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na tyčinky. To samé uděláme i s paprikou a cibulí. Ananas nakrájejte na kostičky stejně velké jako maso. Nyní si připravíme  těstícko. Těsto připravíme smícháním mouky, droždí, jedné lžičky oleje a vody. Vše dobře promícháme. Mezitím rozpálíme olej v pánvi. Jakmile bude mít zhruba 180 stupňů, vložíme do pánve malé kousky masa obaleného do těsta a osmažíme dozlatova.   Do čisté pánve dáme olej a osmažíme nachystanou zeleninu. Na závěr přidáme ananas a smažíme asi 3-4 minuty. Do další pánve dáme rajčatové pyré, třtinový cukr, vinný ocet a sójovou omáčku.  Přimícháme i ananasovou šťávu. Necháme provařit a přidáme 200 ml vody. Jakmile omáčka získá jemnou konzistenci, přidáme maso a zeleninu. Necháme prohřát asi minutu a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Autor: Jada

 

Vepřové maso v těstíčku na sladkokyselo vychází z čínské kuchyně. Jednoduchý a přitom znamenitý recept vám nezabere více než hodinu času. Vepřové maso v těstíčku na sladkokyselo
Nejlepší recept

 307 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ