Vepřová žebírka s barbecue omáčkou

28.02 2015|Vepřové maso
Vepřová žebírka s barbecue omáčkou

Vepřová žebírka s barbecue omáčkou nesmí na žádné letní grilovačce chybět. Ke šťavnatým vepřovým žebírkům nezapomeňte čerstvý chleba a pivo.

Vepřová žebírka pro 4 osoby

Doba přípravy: 2-12 hodinDoba vaření: cca 2 hodiny

Ingredience na vepřová žebírka:

  • 1/4 šálku krystalového cukru
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce černého pepře
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 2 lžičky sušené oregano
  • 900 g vepřových žeber
  • ½ šálku bílého octa

PŘÍPRAVA VEPŘOVÝCH ŽEBÍREK:

V malé misce smícháme  všechny ingredience kromě žebírek. Poté žebírka naložíme do směsi, zakryjeme plastovou folii a nacháme v chladu až 12 hodin. Předehřejeme si troubu na 150 ° C. Plech vysteleme pečícím papírem a uložíme na něj žebírka. Na plech nalijeme ocet, který se při pečení odpaří. Pečeme tak dlouho, dokud maso nebude jemní, uvnitř šťavnaté a křupavé na povrchu. Předpokládaný čas zhruba 2 hodinky. Občas je nezapomeňte převrátit.

Autor: Jada

Vepřová žebírka s barbecue omáčkou nesmí na žádné letní grilovačce chybět. Ke šťavnatým vepřovým žebírkům nezapomeňte čerstvý chleba a pivo. Vepřová žebírka s barbecue omáčkou
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ