Vepřový jazyk s křenovou omáčkou

07.08 2015|Vepřové maso

Kdo jednou ochutnal vepřový jazyk, ví, že je to opravdová pochoutka. Vepřový jazyk v kombinaci s domácí křenovou omáčkou je pak delikatesa.

Ingredience na vepřový jazyk s křenovou omáčkou:

  • 2 vepřové jazyky
  • 1 cibule
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl
Omáčka:
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce oleje
  • vývar
  • 2 - 3 lžíce strouhaného křenu
  • pepř a sůl

Příprava vepřového jazyka s křenovou omáčkou:


1. Očištěné jazyky uvaříme v osolené vodě s cibulí a kořením doměkka. Ještě horké sloupneme a nakrájíme na plátky. Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře provaříme.

2. Vmícháme nastrouhaný křen a ochutíme pepřem a solí, můžeme zjemnit kousíčkem másla.

3. Plátky masa podáváme s vařenými brambory, přelité omáčkou.

Autor: Míša

Vepřový jazyk s křenovou omáčkou. Kdo jednou ochutnal vepřový jazyk, ví, že je to opravdová pochoutka. Vepřový jazyk v kombinaci s domácí křenovou omáčkou je pak delikatesa.
Nejlepší recept

 332 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ