Zapečené francouzské brambory

09.08 2015|Vepřové maso

Zapečené francouzské brambory jsou klasika, kterou můžete nakrmit celou rodinu. Přidat do nich můžete v podstatě cokoliv, co máte rádi.

Ingredience na zapečené francouzské brambory:

  • 1 kg brambor
  • 6 špekáčků
  • 1 - 2 cibule
  • 3 - 4 nakládané okurky
  • 4 vejce
  • 1 dl mléka
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej

Příprava zapečených francouzských brambor:


1. Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a nakrájíme na kousky.

2. Pekáč vymažeme olejem, rozložíme do něj polovinu pokrájených brambor. Osolíme.

3. Špekáčky nakrájíme na kostičky a rozložíme na brambory. Cibuli a okurky pokrájíme nadrobno a nasypeme na špekáčky.

4. Přikryjeme druhou polovinou brambor, opět lehce osolíme. Celá vejce rozšleháme vidličkou s mlékem, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na brambory.

5. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapékáme asi 30 minut.

Autor: Lena

Zapečené francouzské brambory jsou klasika, kterou můžete nakrmit celou rodinu. Přidat do nich můžete v podstatě cokoliv, co máte rádi. Zapečené francouzské brambory
Nejlepší recept

 337 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ