Vepřový pilaf

29.07 2015|Vepřové maso
Vepřový pilaf

Vepřový pilaf je jednoduché a rychlé jídlo, které si můžete připravit třeba k večeři. Pilaf se skládá z vepřového masa a rýže.

Ingredience na vepřový pilaf:

  • 500 g vepřového masa
  • lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl
  • 2 hrnky rýže
  • rajská omáčka

Příprava vepřového pilafu:


1. Maso pokrájíme na malé kousky, cibuli nadrobno.

2. Do kastrolu dáme trochu sádla a na něm osmažíme cibuli do zezlátnutí. Přidáme papriku, maso, osolíme a za stálého míchání několik minut opékáme. Pak podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme do změknutí masa, asi půl hodiny.

3. Když je maso měkké, zamícháme k němu propláchnutou rýži a zalijeme horkou vodou tak, aby voda dosahovala asi 2 prsty nad rýži.

4. Přisolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby. V troubě dusíme až je rýže hotová ( cca půl hodiny).

Autor: Mimi

Vepřový pilaf. Vepřový pilaf je jednoduché a rychlé jídlo, které si můžete připravit třeba k večeři. Pilaf se skládá z vepřového masa a rýže.
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ