Fazolový guláš

10.01 2019|Vepřové maso

Dobrý fazolový guláš s uzeným masem dokáže zasytit celou rodinu i na dva dny. Druhý den je fazolový guláš více uležený, a díky tomu i chutnější.

Ingredience na fazolový guláš:

  • 300 g bílých fazolí
  • 200 g uzeného bůčku nebo klobásy
  • 40 g tuku
  • 1 velká cibule
  • lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 - 3 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • česnek

Příprava fazolového guláše:


1. Den předem namočíme fazole, vodu nesléváme, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso nebo klobásu a zvolna dohromady vaříme, až je obojí měkké.

2. Potom zahustíme růžovou cibulovou zásmažkou, do které jsme před dokončením přidali papriku. Obojí ještě dohromady povaříme a podle chuti přidáme rajčatový protlak. Podle chutí osolíme a přidáme prolisovaný česnek.

Autor: Vanda

Fazolový guláš je ideálním pokrmem pro velkou rodinu. Guláš z fazolí a uzeného je nejchutnější druhý den. Fazolový guláš si připravíme
Nejlepší recept

 329 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ