Kapustové karbenátky

14.08 2015|Vepřové maso
Kapustové karbenátky

Kapustové karbenátky s přídavkem mletého masa jsou výborné s vařenými brambory, bramborovou kaší i s chlebem a hořčicí.

Ingredience na kapustové karbanátky:

  • 1 hlávka kapusty
  • 200 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • tymián
  • bazalka
  • trochu strouhanky
  • olej na smažení

Příprava kapustových karbanátku:


1. Očištěnou kapustu rozkrojíme na poloviny, vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Zcedíme a necháme vychladnout.

2. V misce smícháme maso s vejci a na drobno pokrájenou cibulí, osolíme, přidáme všechno koření a prolisovaný česnek.

3. Kapustu nakrájíme na nudličky a vmícháme do směsi. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Rukama tvoříme karbenátky, vkládáme do rozpáleného oleje a z obou stran smažíme dozlatova.


Autor: Alice

Kapustové karbenátky s přídavkem mletého masa jsou výborné s vařenými brambory, bramborovou kaší i s chlebem a hořčicí. Kapustové karbenátky
Nejlepší recept

 346 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ