Rychlá večeře z brambor

28.07 2015|Kuřecí maso
Rychlá večeře z brambor

Chcete uvařit rychlou večeři a hledáte inspiraci? Pak jste na správné adrese. Pokud máte doma brambory a kousek kuřete nebo lososa, máme pro vás tip na rychlou a chutnou večeři, kterou si určitě zamilujete.

Pečený losos s bramborami a houbami

Pro 4 osoby

Ingredience:
  • 10 malých brambor
  • 10 žampionů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky lososa
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce celozrnné hořčice
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • pepř, sůl

Příprava pečeného lososa:

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na plech dejte pečící papír. Brambory a na podélné půlky rozkrojené žampiony promíchejte s olejem, solí a pepřem. Rozložte je na plech a nechte je péct asi 20 minut. Pak odsuňte zeleninu kolem okrajů plechu a doprostřed rozložte osoleného a opepřeného lososa. Pečte dalších 15 minut. Mezitím si smíchejte ocet, hořčici, med, petržel a zbývající 2 lžic oleje. Přidejte ještě čtvrt lžičky soli a pepře. Před podáváním směsí polijte lososa i brambory.

Kuřecí salát s bramborami a rukolou

Pro 4 osoby

Ingredience:
  • 500 gramů nových brambor
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 3 svazky (6 šálků) rukoly očištěné od hrubých stonků
  • 500 gramů kuřecího masa
  • 1/4 šálku čerstvých lístků estragonu
  • 1/4 šálku nastrouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř

Příprava kuřecího salátu:

Brambory uvařte ve velkém hrnci. Po uvaření je nechte ochladit. Kuřecí maso osolte, opepřete a ogrilujte z obou stran. Hotové maso natrhejte na kousky. Mezitím metličkou rozšlehejte olej, ocet, hořčici, půl lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Na připravené talíře nebo misky rozdělte rukolu, kuře, brambory a estragon. Vše zalijte dresinkem a posypejte parmezánem.

Kuřecí salát s bramborami a rukolou



Rychlá večeře z brambor - inspirujte se našimi recepty na rychlou večeři z brambor. Výborné recepty s bramborami jsou výborné na večeři, ale i oběd..
Nejlepší recept

 319 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ