Pekingská kachna

28.07 2015|Kuřecí maso
Pekingská kachna

Zprudka pečená kachní prsa, následně pozvolna dopékaná dorůžova, to je rajská hudba pro každého labužníka. Zkuste i vy recept na pekingskou kachnu.

Ingredience na pekingskou kachnu:

  • 4 kachní prsa
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sůl
  • sojová omáčka
  • ocet rýžový
  • 40 g melasy tmavé třtinové
  • 100 ml vína bílého rýžového
  • 120 ml oleje
  • zázvor mletý
  • koření pěti vůní

Příprava pekingské kachny:

Připravte si marinádu na kachní prsa. Smíchejte třtinovou melasu s rýžovým octem, solí a kořením pěti vůní i zázvorem. Omytá, osušená kachní prsa marinujte asi patnáct minut a pak je nechte na vzduchu zaschnout. Marinování můžete opakovat. Důležité je, aby marináda na prsou před pečením zaschla. Než začnete péct maso, nařízněte ostrým nožem kůži několika šikmými zářezy. Poté zprudka prsa pečte na rozpáleném oleji. Nejprve kůži a poté svalovinu z druhé strany. Ze všech stran opečené maso vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a 15 minut dopékejte. Mezi tím si připravte ze zbylé marinády zálivku a to tak, že do ní přidáte trochu rýžového vína, kvalitní sojové omáčky a trochu bramborového škrobu. Ve výpeku na pánvi pak ze zálivky uvařte trochu mírně zahoustlé omáčky. Pečená kachní prsa mají mít křupavou kůži a šťavnatou lehce narůžovělou svalovinu. Nakrájejte je na tenké řezy a podlévejte s připravenou omáčkou. Podávejte podle chuti s rýží, rýžovými nudlemi nebo jen s orestovanou zeleninou.

Autor: Marcela

Pekingská kachna. Zprudka pečená kachní prsa, následně pozvolna dopékaná dorůžova, to je rajská hudba pro každého labužníka. Zkuste i vy recept na pekingskou kachnu.
Nejlepší recept

 346 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ