Kuře tikka masala

28.07 2015|Kuřecí maso
Kuře tikka masala

Kuře tikka masala je jedno z nejpopulárnějších indických jídel. Zajímavá kombinace indického koření dodává kuřecímu masu ojedinělou chuť, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Ingredience na kuře tikka masala

Marináda
  • 1 šálek bílého jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička soli
  • 1 kousek nastrouhaného zázvoru
  • 6 bambusových výhonků
Omáčka
  • 2 stroužky česneku nastrouhaného nebo prolisovaného
  • 1 jalapenos paprička nebo mleté chilli papričky
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 rajče
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička indického koření garam masala
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 rajče
  • 1 šálek smetany ke šlehání nebo kokosové mléko
  • 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
  • kuřecí maso


Příprava kuřete tikka masala:

Namočte bambusové výhonky do vody. Ingredience na marinádu umixujte mixérem. Do marinády vložte kuřecí maso a dobře promíchejte. Dejte do uzavíratelné nádoby a nechte marinovat přes noc. V pánvi rozpusťte máslo a přidejte koření na omáčku. Po chvilce přidejte česnek nastrouhaný zázvor, chilli papričky a nasekanou cibuli. Restujte 5 minut. Potom vsypte koření garam masala a míchejte ještě asi minutu. Přidejte kuřecí maso, rychle opečte, až se maso zatáhne potom plamen ztlumte a vařte do změknutí masa. Přidejte smetanu nebo kokosové mléko a nechte omáčku zhoustnout. Osolte a přidejte nasekaný koriandr. Podávejte s rýží.

Autor: Šárka

Kuře tikka masala recept. Kuře tikka masala je jedno z nejpopulárnějších indických jídel. Zajímavá kombinace indického koření dodává kuřecímu masu ojedinělou chuť, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít.
Nejlepší recept

 319 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ