Kachní prsa s tymiánem

10.11 2015|Kuřecí maso
Kachní prsa s tymiánem

Křupavá kachní prsa jsou pochoutka, které málokdo odolá. Pěkně propečená kachní prsa s tymiánem jsou ideální v kombinaci s pomerančovou omáčkou.

Ingredience na kachní prsa s tymiánem:

  • 4 kachní prsa
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • olej na smažení

Příprava kachních prsíček s tymiánem:

Kachní prsa omyjte, osušte. Maso položte na prkénko a kůži nařízněte křížem, aby se později při pečení nesmrštila. Nejdříve smažte kachní prsa na straně s kůží, asi 5 minut, pak maso otočte a smažte dalších 5 minut. Podle chuti je osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Potom dejte kachní prsa do trouby a pečte na 180 °C asi 10 minut. Než budete maso servírovat, zabalte ho do alobalu a na vrch položte snítku tymiánu a nechte odpočívat 5 minut při pokojové teplotě. Šťáva se tak rozprostře do celého masa, a maso tak získá křehkost. Pak kachní prsa nakrájejte na 1 centimetr široké plátky. Doporučujeme podávat je s pomerančovou omáčkou a jako přílohu podávejte zapékané brambory.

Autor: Liv

Křupavá kachní prsa jsou pochoutka, které málokdo odolá. Pěkně propečená kachní prsa s tymiánem jsou ideální v kombinaci s pomerančovou omáčkou.
Nejlepší recept

 326 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ