Kachní roláda na pomerančích

28.07 2015|Kuřecí maso
Kachní roláda na pomerančích

Připravit kachnu k obědu není vůbec náročné. Zapomeňte na zdlouhavé pečení. Vyzkoušejte kachní roládu na pomerančích. Vynikající chuť kachny doplněná o vůní pomerančů vám jednoduše učaruje.

Ingredience na kachní roládu na pomerančích:


  • 1 vykostěná kachna
  • 2 vejce
  • 10 sušených švestek
  • 2dl bílého vína
  • 5 plátků toustového chleba
  • 5 plátků anglické slaniny
  • tymián
  • šalvěj
  • sůl, pepř

Na omáčku:
  • 2 oloupané pomeranče
  • 2 dl bílého vína
  • šťáva z 1 pomeranče
  • trochu cukru

Příprava kachní rolády na pomerančích:

Toustový chleba nakrájejte na kousky a zalijte 1 dl vínem. Vymačkejte a smíchejte s rozšlehanými vejci. Vykostěnou kachnu rozložte kůži dolů na pracovní desku. Přes mikrotenovou fólii naklepejte. Na plát položíte anglickou slaninu nádivku z toustového chleba, švestky a plát zabalíte. Rolku převážete nití. Osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, přidejte šalvěj a tymián. Pečte v troubě na 200°C asi 15 minut, pak maso podlijte trochou vody a 1dl vína, teplotu snížíte na 180°C a pečete asi 90 minut.

Rolku během pečení otáčíte a podlíváte vodou a šťávou. Upečenou kachní roládu vytáhnete, zabalíte do alobalu. Šťávu v pekáčku přivedete k varu. Seškrábejte výpek z krajů pekáče a zalijte vínem. Přidejte cukr, pomerančovou šťávu, osolte, opepřete a nechejte povařit. Do hotové šťávy vložte nakrájený pomeranč. Jako přílohu se hodí šťouchané brambory, ale také jsou výborné špecle, krokety nebo noky.

Vykostění kachny krok za krokem

Vykostit kachnu můžete dvěma způsoby. Nejjednodušší je položit si kachnu na záda a začít nakrojením prsou podél velké hrudní kosti. Opatrně maso oddělujte od žeber, postupně a oboustranně, až ke kloubům křídel a stehen. Klouby potom vylomte, překrájejte šlachy a pomocí tenkého vykosťovacího nože obnažte i stehenní kost. Ta půjde pryč jako první.

Oddělte také křídla, vytáhněte větší kost a odřízněte konce. Pak už jen kostru opatrně, ať se neporuší kůže, oddělte od zbytku masa. Prsíčka, kde je masa nejvíc, nakonec můžete lehce seříznout a kousky vyplnit méně masitá místa. Druhý postup je přesně opačný: Začněte na zádech a prsní kost oddělte až jako poslední.

Autor: Eva

Kachní roláda na pomerančích. Výborná kachní roláda na pomerančích je luxusní oběd pro speciální příležitosti. Příprava kachní rolády na pomerančích je..
Nejlepší recept

 345 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ