Dušená mrkev s kuřecím masem

28.07 2015|Kuřecí maso
Dušená mrkev s kuřecím masem

V mrkvi je vysoký obsah vitamínů a minerálních látek jako jsou draslík, sodík, fosfor, vápník a hořčík. V rámci zdravé výživy můžete tedy vyzkoušet skvělý recept na dušenou mrkev s kuřecím masem.

Ingredience na dušenou mrkev s kuřecím masem:

  • 500g mrkve
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce mouky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • pepř, sůl
  • 2 kuřecí prsíčka
  • kousek másla na dušení

Příprava dušené mrkve s kuřecím masem:

Omytou mrkev osušte a nakrájejte na kostičky nebo nudličky. Podlijte v hrnci trochou vody, osolte, přidejte polovinu másla a na mírném ohni poduste do měkka. Podušenou mrkev zaprášíte moukou, osladíte, podlijete a znova povaříte. Do hotového pokrmu přidejte zbytek másla a citronovou šťávu. Kuřecí prsíčka omyjte, osušte. Osolte, opepřete a duste na kousku másla do měkka. Podáváme s dušenou mrkví a vařenými bramborami.

Autor: Eva

Dušená mrkev s kuřecím masem. Vyzkoušejte skvělou dušenou mrkev s kuřecím masem. Pokud se snažíte žít zdravě, je dušená mrkve s kuřecím masem tím pravým pokrmem.
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ