Kuře na paprice se smetanou
Kuře na česneku a bylinkách
Zadělávaná slepice
Pečené kuře na bramborách
Lahodné kuře po indicku
Zapečené kuřecí řízky v troubě
Salát s krůtím masem a žampiony
Rychlá večeře z brambor
Dušená mrkev s kuřecím masem
Kuře na česneku a bylinkách
Zadělávaná slepice
Pečené kuře na bramborách
Lahodné kuře po indicku
Zapečené kuřecí řízky v troubě
Salát s krůtím masem a žampiony
Rychlá večeře z brambor
Dušená mrkev s kuřecím masem
Kuře na paprice se smetanou
Kuře na paprice se smetanou připravujeme z pečených paprik. Lahodný a netradiční pokrm můžeme podávat s rýží, kuskusem nebo bulgurem.
Ingredience na kuře na paprice se smetanou:
- 1 kuře
- 2-3 velké červené kapie
- 1 cibule
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 100 ml vývaru nebo vody
- 1 kelímek smetany ke šlehání (230 ml)
- 1-2 snítky tymiánu
- sůl a pepř
Příprava kuřete na paprice se smetanou:
1. Nejdříve připravíme paprikové pyré. Gril v troubě necháme rozehřát na maximum (250-300°C). Celé papriky položíme na plech s papírem na pečení a umístíme pod horký gril. Jakmile se na horní straně objeví černé spálené puchýře, otočíme je. Celkem by se měly péct 10-15 minut.
2. Papriky upečené dočerna ihned přemístíme do misky a pevně uzavřeme potravinářskou fólií nebo alobalem, aby se zapařily.
3. Po 10 minutách je můžeme oloupat. Jde to snadno rukou, na obtížnějších místech si pomůžeme nožíkem.
4. Z oloupaných paprik odstraníme stopky a jádřince. Očištěnou dužninu rozmixujeme společně s tekutinou, která se uvolnila do misky, na hladké pyré.
5. Kuře rozporcujeme, každé stehno i prso rozpůlíme. Cibuli pokrájíme nadrobno.
6. Maso osolíme, případně opepříme. V kastrolu zahřejeme olej a na mírném plameni pomalu opečeme kousky kuřete do lehkého zhnědnutí, asi 5 minut z každé strany (nesnažíme se o propečení dozlatova).
7. Takto připravené kousky masa z kastrolu vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli a chvíli podusíme do změknutí (nenecháváme zrůžovět). Zalijeme vývarem, přidáme pyré, promícháme a přivedeme k varu. Podle potřeby dosolíme.
8. Do tohoto základu vrátíme maso, přikryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. Potom maso otočíme, přidáme tymián a dusíme dalších 15 minut.
9. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Z omáčky vyndáme tymián a lžící sebereme z povrchu tuk vypečený z kůže kuřete. Přilijeme smetanu, promícháme a necháme pomalu asi 5 minut provařit. Z masa odstraníme kůži a vrátíme do omáčky.
Autor: Ivka
Kuře na paprice se smetanou připravujeme z pečených paprik. Lahodný a netradiční pokrm můžeme podávat s rýží, kuskusem nebo bulgurem. Kuře na paprice se smetanou
Nejlepší recept
341
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ