Zadělávaná slepice

27.07 2015|Kuřecí maso

Zadělávaná slepice je starý recept. Pro ty, kdo neví, co to znamená, tak je to slepice s omáčkou. Nejčastěji se podává s širokými nudlemi nebo rýží.

Ingredience na zadělávánou slepici:

  • 1 slepice
  • 1 středně velká mrkev
  • 1 středně velká petržel
  • půlka menšího celeru
  • 1 cibule
  • po 7 kuličkách pepře a nového koření
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 3-4 lžíce hladké mouky
  • 300 ml zakysané smetany
  • 1 žloutek
  • hrst petrželové natě
  • 1 lžička mletého muškátového květu

Příprava zadělávané slepice:


1. Slepici omyjeme a naporcujeme na menší kousky.

2. Vodu v hrnci osolíme, přidáme nové koření, pepř, očištěnou zeleninu, celou cibuli a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky slepice a uvaříme doměkka (doba varu záleží na stáří a kvalitě slepice, může to být i dvě hodiny).

3. Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme.

4. V kastrolu zahřejeme olej s máslem, přisypeme mouku, muškátový květ a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, dobře promícháme a necháme hodinu vařit na mírném plameni. Občas promícháme.

5. Ve smetaně (z ledničky ji vytáhneme s dostatečným předstihem, studená by se v omáčce srazila) rozmícháme žloutek a vmícháme ji do uvařené omáčky. Dobře rozmícháme a ještě chvíli necháme povařit.

6. Nakonec omáčku podle chuti dosolíme a vmícháme nadrobno pokrájenou zelenou petrželku. Vložíme do ní kousky masa a necháme prohřát.

Zadělávaná slepice. Zadělávaná slepice je starý recept. Pro ty, kdo neví, co to znamená, tak je to slepice s omáčkou. Nejčastěji se podává s širokými nudlemi nebo rýží.
Nejlepší recept

 319 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ