Dušené kuře s mrkví a hráškem

11.08 2015|Kuřecí maso
Dušené kuře s mrkví a hráškem

Dušené kuře s mrkví a hráškem připravíme společně s mexickým kořením Taco, které pokrmu dodá zajímavou chuť. Kuře podáváme s rýží nebo kukuřičnými plackami.

Ingredience na dušené kuře s mrkví a hráškem:

  • 750 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 lžíce směsi koření Taco
  • 200 g baby karotky
  • 200 g zeleného hrášku
  • 2 lžíce solamylu
  • sůl
  • olej

Příprava dušeného kuřete s mrkví a hráškem:


1. Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kousky. Promícháme se 3 lžícemi oleje, kořením a solamylem. Necháme 1-2 hodiny odpočinout.

2. Dno větší pánve potáhneme olejem, zahřejeme a vsypeme pokrájenou cibuli. Mícháme do zesklovatění, pak přidáme maso. Za častého míchání opečeme do zhnědnutí. Přidáme mrkev, hrášek, osolíme, podlejeme troškou horké vody, promícháme a pod pokličkou chvilku podusíme (5-10 minut).

Autor: Marta

Dušené kuře s mrkví a hráškem připravíme společně s mexickým kořením Taco, které pokrmu dodá zajímavou chuť. Kuře podáváme s rýží nebo kukuřičnými plackami. Dušené kuře s mrkví a hráškem
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ