Kuře na rozmarýnu

13.01 2017|Kuřecí maso
Kuře na rozmarýnu

Pokud hledáte inspiraci, jak připravit kuře v celku, máme pro vás recept na kuře na rozmarýnu. Kuře na rozmarýnu je jednoduchý, chutný pokrm, který provoní váš nedělní i sváteční stůl.

Ingredience na kuře na rozmarýnu:

  • 1 kuře
  • trochu oleje
  • 5-7 menších cibulí
  • 1 lžíce másla
  • mletá sladká paprika
pasta:
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 2 vrchovaté lžičky sušeného rozmarýnu

Příprava kuřete na rozmarýnu:


1. Do hmoždíře dáme olej, rozmáčknuté stroužky česneku, sůl a rozmarýn. Důkladně utřeme na hladkou pastu.

2. Kuře omyjeme a osušíme. Kůži na prsou a stehnech opatrně uvolníme, a do masa pod kůží vetřeme rozmarýnovou pastu. Zbytkem pasty vytřeme vnitřek kuřete, případně můžeme část máznout na povrch.

3. Dovnitř kuřete vložíme lžíci másla a kuře uložíme do pekáče vytřeného olejem. Lehce poprášíme paprikou a obložíme oloupanými na půlky překrojenými cibulemi. Podlijeme trochou vody a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 210°C.

4. Po půl hodině kuře převrátíme, opět poprášíme paprikou a už bez pokličky dopečeme další asi půl hodiny. Podle potřeby podlijeme.

5. Podáváme s rýží nebo bramborami a zeleninovým salátem.

Autor:

Kuře na rozmarýnu s česnekem - jednoduchý a chutný recept pro slavnostní i obyčejný oběd. Kuře na rozmarýnu se připravuje s
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ