Kuře na rozmarýnu
Souvlaki na bylinkách
Pečené kuře na zelenině
Zapečené kuřecí maso se slaninou a sýrem
Kuřecí špíz s broskví na grilu
Flamendr z kuřecího masa
Kuřecí kousky v těstíčku
Dušené kuře s mrkví a hráškem
Fazole s kuřecím masem
Souvlaki na bylinkách
Pečené kuře na zelenině
Zapečené kuřecí maso se slaninou a sýrem
Kuřecí špíz s broskví na grilu
Flamendr z kuřecího masa
Kuřecí kousky v těstíčku
Dušené kuře s mrkví a hráškem
Fazole s kuřecím masem
Kuře na rozmarýnu

Pokud hledáte inspiraci, jak připravit kuře v celku, máme pro vás recept na kuře na rozmarýnu. Kuře na rozmarýnu je jednoduchý, chutný pokrm, který provoní váš nedělní i sváteční stůl.
Ingredience na kuře na rozmarýnu:
- 1 kuře
- trochu oleje
- 5-7 menších cibulí
- 1 lžíce másla
- mletá sladká paprika
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky soli
- 2 vrchovaté lžičky sušeného rozmarýnu
Příprava kuřete na rozmarýnu:
1. Do hmoždíře dáme olej, rozmáčknuté stroužky česneku, sůl a rozmarýn. Důkladně utřeme na hladkou pastu.
2. Kuře omyjeme a osušíme. Kůži na prsou a stehnech opatrně uvolníme, a do masa pod kůží vetřeme rozmarýnovou pastu. Zbytkem pasty vytřeme vnitřek kuřete, případně můžeme část máznout na povrch.
3. Dovnitř kuřete vložíme lžíci másla a kuře uložíme do pekáče vytřeného olejem. Lehce poprášíme paprikou a obložíme oloupanými na půlky překrojenými cibulemi. Podlijeme trochou vody a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 210°C.
4. Po půl hodině kuře převrátíme, opět poprášíme paprikou a už bez pokličky dopečeme další asi půl hodiny. Podle potřeby podlijeme.
5. Podáváme s rýží nebo bramborami a zeleninovým salátem.
Autor:
Kuře na rozmarýnu s česnekem - jednoduchý a chutný recept pro slavnostní i obyčejný oběd. Kuře na rozmarýnu se připravuje s
Nejlepší recept
331
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ