Kuře na česneku a bylinkách

27.09 2015|Kuřecí maso
Kuře na česneku a bylinkách

Kuře na česneku a bylinkách je skvělým tipem k nedělnímu obědu. Kuře pečeme zároveň s brambory, takže už se nemusíte starat o přílohu.

Ingredience na kuře na česneku a bylinkách:

  • 1 kuře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 2 paličky česneku
  • 2 velké červené cibule
  • bylinky - šalvěj, rozmarýn, estragon a oregano
  • brambory

Příprava kuřete na česneku a bylinkách:


1. Omyté a osušené kuře rozporcujeme na menší kousky.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Jednu paličku česneku rozebereme na stroužky, oloupeme je a nakrájíme na tenké plátky. Ze druhé sloupneme jenom vrchní slupku a celou paličku napříč rozřízenem na půlky.

3. Dno pekáče vytřeme lžící oleje, naskládáme na ně cibuli a nasypeme polovinu pokrájeného česneku. Na cibuli rozložíme lehce osolené kousky masa. Posypeme zbytkem česneku, posekanými bylinkami a pokapeme olejem.

4. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

5. Brambory ve slupce důkladně omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.

6. Po dvaceti minutách vytáhneme pekáč z trouby a na maso narovnáme brambory a obě půlky česneku. Je-li třeba, trošku podlijeme a vrátíme do trouby. Pečeme přikryté dalších 20 minut. Pak odkryjeme a dopečeme doměkka.

Autor: Lída

Kuře na česneku a bylinkách je dnešním tipem na nedělní oběd. Lahodné a křupavé kuře pečeme současně s brambory. Kuře na česneku se
Nejlepší recept

 306 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ