Konfitovaná kachna
Kachní roláda na pomerančích
Dušená mrkev s kuřecím masem
Rychlá večeře z brambor
Salát s krůtím masem a žampiony
Pekingská kachna
Quesadilla
Kuře tikka masala
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Kachní roláda na pomerančích
Dušená mrkev s kuřecím masem
Rychlá večeře z brambor
Salát s krůtím masem a žampiony
Pekingská kachna
Quesadilla
Kuře tikka masala
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
Konfitovaná kachna

Konfitovaná kachna pomalu pečená v troubě, zalitá sádlem, má jedinečnou chuť a konzistenci. Příprava trvá déle, ale výsledek zato stojí. Je dobré mít hlubší pekáč, aby byly porce kachny natěsno uložené.
Ingredience na konfitovanou kachnu:
- kachna
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- ½ l sádla kachní nebo vepřové
- bylinky
Příprava konfitované kachny:
Večer před pečením porce kachny nasolte, přidejte plátky velké červené cibule, nasekané stroužky česneku a pár bylinek. Pekáč přikryjte a dejte přes noc do chladničky. Druhý den zalijte kachní maso sádlem, aby bylo ponořené. Pekáč přikryjte alobalem a vložte do trouby na 120 °C. Pečte tři a půl hodiny. Pak slijte sádlo a bez přikrytí pečte asi půl hodiny, aby kachna zezlátla. Kachní maso dejte bokem a výpek zaprašte hladkou moukou a orestujte. Zalijte studeným vývarem a ještě povařte. Hotovou šťávu přelijte přes síto. Podávejte s knedlíkem a zelím.Autor: Katka
Konfitovaná kachna pomalu pečená v troubě, zalitá sádlem, má jedinečnou chuť a konzistenci. Konfitovaná kachna díky pomalému pečení v kachním sádle se nevysuší. Maso konfitované kachny je krásně měkké a šťavnaté.
Nejlepší recept
315
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ