Konfitovaná kachna

28.07 2015|Kuřecí maso
Konfitovaná kachna

Konfitovaná kachna pomalu pečená v troubě, zalitá sádlem, má jedinečnou chuť a konzistenci. Příprava trvá déle, ale výsledek zato stojí. Je dobré mít hlubší pekáč, aby byly porce kachny natěsno uložené.

Ingredience na konfitovanou kachnu:

  • kachna
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • ½ l sádla kachní nebo vepřové
  • bylinky

Příprava konfitované kachny:

Večer před pečením porce kachny nasolte, přidejte plátky velké červené cibule, nasekané stroužky česneku a pár bylinek. Pekáč přikryjte a dejte přes noc do chladničky. Druhý den zalijte kachní maso sádlem, aby bylo ponořené. Pekáč přikryjte alobalem a vložte do trouby na 120 °C. Pečte tři a půl hodiny. Pak slijte sádlo a bez přikrytí pečte asi půl hodiny, aby kachna zezlátla. Kachní maso dejte bokem a výpek zaprašte hladkou moukou a orestujte. Zalijte studeným vývarem a ještě povařte. Hotovou šťávu přelijte přes síto. Podávejte s knedlíkem a zelím.

Autor: Katka

Konfitovaná kachna pomalu pečená v troubě, zalitá sádlem, má jedinečnou chuť a konzistenci. Konfitovaná kachna díky pomalému pečení v kachním sádle se nevysuší. Maso konfitované kachny je krásně měkké a šťavnaté.
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ