Telecí řízek

10.08 2015|Hovězí maso
Telecí řízek

Telecí řízek je ještě lahodnější než ten vepřový nebo kuřecí. V kombinaci s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem je opravdu vynikající.

Ingredience na telecí řízky:

  • 4 řízky z telecí kýty
  • 200 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
  • sůl
  • mletý pepř
  • nastrouhaná kůra z půlky citronu
  • hrstka posekané zelené natě (pažitka, petrželka, tymián)
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • tuk na smažení

Příprava telecích řízků:


1. Plátky masa zlehka naklepeme (nejlépe přes mikrotenový sáček), osolíme a opepříme.

2. Obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance, kterou k masu lehce přimáčkneme. Přebytečnou strouhanku oklepeme a řízek usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

3. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Autor: Líba

Telecí řízek je ještě lahodnější než ten vepřový nebo kuřecí. V kombinaci s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem je opravdu vynikající. Telecí řízek
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Pípa|05.12 2020 20:12
Achjoooooo, zase někdo kdo nikdy pravý vídeňský řízek nejedl a možná ani neviděl tady dává knížecí rady....Předně se řízek nenaklepe zlehka, ale vždy na tenko a potom je nutné uvést na jakém tuku se smaží. Vídeňský telecí řízek je zásadně nutné smažit jedině na přepuštěném másle a při smažení je třeba dbát na to, aby byla i vrchní strana řízku omývána horkým tukem. Udělá to ty nadýchané bubliny, které řízku dávají ten úžasný vzhled a chuť.
Odpovědět
 0