Telecí řízek
Hovězí maso na červeném víně, rajčatech a švestkách
Hovězí na červeném víně
Hovězí krk s máslovou zeleninou
Hovězí líčka s bylinkami
Luxusní empanadas s křepelčím vejcem
Cordon Bleu
Recept na chilli con carne
Originální biftek na zeleném pepři
Hovězí maso na červeném víně, rajčatech a švestkách
Hovězí na červeném víně
Hovězí krk s máslovou zeleninou
Hovězí líčka s bylinkami
Luxusní empanadas s křepelčím vejcem
Cordon Bleu
Recept na chilli con carne
Originální biftek na zeleném pepři
Telecí řízek
Telecí řízek je ještě lahodnější než ten vepřový nebo kuřecí. V kombinaci s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem je opravdu vynikající.
Ingredience na telecí řízky:
- 4 řízky z telecí kýty
- 200 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
- sůl
- mletý pepř
- nastrouhaná kůra z půlky citronu
- hrstka posekané zelené natě (pažitka, petrželka, tymián)
- 2 vejce
- hladká mouka
- tuk na smažení
Příprava telecích řízků:
1. Plátky masa zlehka naklepeme (nejlépe přes mikrotenový sáček), osolíme a opepříme.
2. Obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance, kterou k masu lehce přimáčkneme. Přebytečnou strouhanku oklepeme a řízek usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
3. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Autor: Líba
Telecí řízek je ještě lahodnější než ten vepřový nebo kuřecí. V kombinaci s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem je opravdu vynikající. Telecí řízek
Nejlepší recept
303
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Pípa|05.12 2020 20:12
Achjoooooo, zase někdo kdo nikdy pravý vídeňský řízek nejedl a možná ani neviděl tady dává knížecí rady....Předně se řízek nenaklepe zlehka, ale vždy na tenko a potom je nutné uvést na jakém tuku se smaží. Vídeňský telecí řízek je zásadně nutné smažit jedině na přepuštěném másle a při smažení je třeba dbát na to, aby byla i vrchní strana řízku omývána horkým tukem. Udělá to ty nadýchané bubliny, které řízku dávají ten úžasný vzhled a chuť.
Odpovědět
0