Originální biftek na zeleném pepři

28.07 2015|Hovězí maso

Když už nakoupíte kvalitní hovězí maso ze svíčkové, dopřejte si minutku. Originální recept na biftek na zeleném pepři si určitě oblíbíte.

Ingredience na biftek na zeleném pepři:

  • 1 kg uleželé svíčkové
  • 3 lžíce zeleného pepře
  • olej na smažení
  • máslo
  • 2 lžíce koňaku
  • 200 ml smetany
  • sůl

Příprava bifteku na zeleném pepři:

Část pepře důkladně rozdrťte v hmoždíři. Z osušeného masa ostrým nožem odstraňte blánu. Maso nakrejte na plátky silné asi 4 cm. Aby maso drželo pohromadě, ovažte ho potravinařskou nití. Do plátků masa dlaní vtlačte rozdrcený zelený pepř. Na pánvi zahřejte olej a máslo (půl na půl) na vysokou teplotu. Na pánev vložte porce masa, smažte asi minutu, obraťte, smažte opět minutu. Vždy po jedné minutě maso obrátíme. Po třech minutách snižte teplotu na polovinu. Celkově smažte maso asi čtyři minuty z každé strany, maso bude propečené na „medium“. Bifteky vyjměte z pánve, osolte a zabalte do alobalu a připravte omáčku. Výpek v pánvi přelejte koňakem a tekutinu nechte odpařit. Přilejte smetanu, promíchejte, krátce povařte a nechte zhoustnout. Maso vložte zpět do pánve, bifteky po obou stranách prohřejte. Podávejte s chlebem nebo s hranolky a zeleninovou přílohou.

Autor: Ema

Originální biftek na zeleném pepři. Dostali jste chuť na hovězí? Dopřejte si klasiku. Vyzkoušejte originální recept na biftek na zeleném pepři..
Nejlepší recept

 350 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ