Hovězí v ústřicové omáčce

10.11 2015|Hovězí maso
Hovězí v ústřicové omáčce

Hovězí maso je stále základem četných klasických jídel. Připravíme-li jej s trochou rafinovanosti, jsou hovězí pečeně, ušlechtilé filé ze svíčkové i hamburgery dokonalým požitkem. Dnes si připravíme hovězí v ústřicové omáčce.

Ingredience na hovězí v ústřicové omáčce:

  • 500 g hovězího ze svíčkové
  • 3 cibule
  • 3 lžíce ústřicové omáčky
  • 350 g klíčků z fazolí mungo
  • 5 lžic arašídového oleje
  • 1 chilli papričku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce vody
  • 1 ½ lžíčky škrobové moučky
  • 2 lžíce rýžového vína
  • 1 ½ lžíce sojové omáčky
  • 1 ½ lžičky cukru
  • sůl
  • pepř

Příprava hovězího v ústřicové omáčce:

Sůl, pepř, cukr, sojovou omáčku a rýžové víno promíchejte. Škrobovou moučku rozmíchejte ve vodě a přidejte ke směsi. Maso ze svíčkové nakrájejte nejdříve na plátky, pak na tenké, asi 5 cm dlouhé proužky, které marinujte v omáčce. Cibuli očištěte a nakrájejte na kousky. Oloupejte a nasekejte česnek. Chilli papričku usekejte. Rozpalte wok nebo silnostěnou pánev a dejte do ní 3 lžíce oleje. Přidejte česnek, cibuli a chilli papričku, vše promíchejte. Přidejte nakrájené maso, asi minutu opékejte, vyjměte je a nechejte v teple. Do pánve nebo woku dejte zbylý olej. Přidejte fazolové kličky a za stálého míchání je několik minut smažte. Pak znovu přidejte maso, osolte je, opepřete, dochuťte ústřicovou omáčku a podávejte.

Autor: Liv

Hovězí v ústřicové omáčce. Hovězí maso je stále základem četných klasických jídel. Připravíme-li jej s trochou rafinovanosti, jsou hovězí pečeně, ušlechtilé filé ze svíčkové ... Hovězí v ústřicové omáčce
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ