Pikantní hovězí na kari
Hovězí v ústřicové omáčce
Babiččina hovězí roštěnka
Řecká musaka
Rajská omáčka s hovězím masem
Tagine s hovězím masem a květákem
Quesadilla se šťavnatým grilovaným hovězím masem
Telecí svíčková s jogurtem a bylinkami
Mexické enchiladas s mletým masem
Hovězí v ústřicové omáčce
Babiččina hovězí roštěnka
Řecká musaka
Rajská omáčka s hovězím masem
Tagine s hovězím masem a květákem
Quesadilla se šťavnatým grilovaným hovězím masem
Telecí svíčková s jogurtem a bylinkami
Mexické enchiladas s mletým masem
Pikantní hovězí na kari

Hovězí maso je výborné samo o sobě. Dnes vám nicméně nabídneme variantu s kari a řadou dalších bylinek a koření. Pikantní hovězí na kari je výborné s rýží.
Ingredience na pikantní hovězí na kari:
- 125 ml oleje
- 400 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička chilli
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 3 hřebíčky
- 3 kousky kardamonu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 125 g bílého jogurtu
- 1 lžíce octu
- špetka soli
- špetka cukru
- 200 g rajčat
Příprava pikantního hovězího na kari:
1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm malé kousky masa do zlatova. Poté přesuňte maso na talíř.
2. Na pánev dejte na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud cibule nezměkne.
3. Zesilte plamen, přidejte všechno koření a smažte asi minutu. Pozor, aby se vám koření nepřipálilo.
4. Vraťte maso do pánve a důkladně jej promíchejte s kořením.
5. Přidejte nakrájená rajčata, jogurt a ocet. Dochuťte solí a cukrem.
6. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a duste zakryté asi 1,5 hodiny.
7. Před podáváním nechte maso chvíli odpočinout.
Autor: Jad
Pikantní hovězí na kari. Hovězí maso je výborné samo o sobě. Dnes vám nicméně nabídneme variantu s kari a řadou dalších bylinek a koření. Pikantní hovězí na kari
Nejlepší recept
308
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ