Pikantní hovězí na kari

14.12 2015|Hovězí maso

Hovězí maso je výborné samo o sobě. Dnes vám nicméně nabídneme variantu s kari a řadou dalších bylinek a koření. Pikantní hovězí na kari je výborné s rýží.

Ingredience na pikantní hovězí na kari:

  • 125 ml oleje
  • 400 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička chilli
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 3 hřebíčky
  • 3 kousky kardamonu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 125 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce octu
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 200 g rajčat

Příprava pikantního hovězího na kari:


1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm malé kousky masa do zlatova. Poté přesuňte maso na talíř.

2. Na pánev dejte na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud cibule nezměkne.

3. Zesilte plamen, přidejte všechno koření a smažte asi minutu. Pozor, aby se vám koření nepřipálilo.

4. Vraťte maso do pánve a důkladně jej promíchejte s kořením.

5. Přidejte nakrájená rajčata, jogurt a ocet. Dochuťte solí a cukrem.

6. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a duste zakryté asi 1,5 hodiny.

7. Před podáváním nechte maso chvíli odpočinout.

Autor: Jad

Pikantní hovězí na kari. Hovězí maso je výborné samo o sobě. Dnes vám nicméně nabídneme variantu s kari a řadou dalších bylinek a koření. Pikantní hovězí na kari
Nejlepší recept

 309 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ