Tagine s hovězím masem a květákem

04.01 2016|Hovězí maso
Tagine s hovězím masem a květákem

Tagine je tradiční marocký pokrm z masa a zeleniny. Díky široké paletě koření a bylin je tento pokrm nejen chutný, ale i úžasně voňavý.

Ingredience na tagine s hovězím masem:

  • 500 g hovězího masa
  • 1 velký květák
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • půl lžičky zázvoru v prášku
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • menší svazek koriandru
  • malý svazek petržele
  • 6 lžíc olivového oleje
  • 500 ml vody
  • sůl a pepř

Příprava tagine z hovězího masa:


1. Květák rozdělte na růžičky a dejte jej do misky s vodou.

2. V kastrolu se silným dnem osmahněte na olivovém oleji maso nakrájené na velké kostky, cibuli nasekanou na jemno, rozmělněný česnek, koření a nasekané bylinky.

3. Pečte 5-10 minut, pak přilijte vodu a rajský protlak. Dochuťte sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 30 minut.

4. Poté přidejte scezený květák a duste zakryté dalších 20 minut.

5. Podávejte horké a posypané nasekanými bylinkami.

Autor: Jad

Tagine je tradiční marocký pokrm z masa a zeleniny. Díky široké paletě koření a bylin je tento pokrm nejen chutný, ale i úžasně voňavý. Tagine s hovězím masem a květákem
Nejlepší recept

 335 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ