Tagine s hovězím masem a květákem
Pikantní hovězí na kari
Hovězí v ústřicové omáčce
Babiččina hovězí roštěnka
Řecká musaka
Quesadilla se šťavnatým grilovaným hovězím masem
Telecí svíčková s jogurtem a bylinkami
Mexické enchiladas s mletým masem
Hovězí kari
Pikantní hovězí na kari
Hovězí v ústřicové omáčce
Babiččina hovězí roštěnka
Řecká musaka
Quesadilla se šťavnatým grilovaným hovězím masem
Telecí svíčková s jogurtem a bylinkami
Mexické enchiladas s mletým masem
Hovězí kari
Tagine s hovězím masem a květákem
Tagine je tradiční marocký pokrm z masa a zeleniny. Díky široké paletě koření a bylin je tento pokrm nejen chutný, ale i úžasně voňavý.
Ingredience na tagine s hovězím masem:
- 500 g hovězího masa
- 1 velký květák
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce rajského protlaku
- půl lžičky zázvoru v prášku
- 1/2 lžičky kurkumy
- menší svazek koriandru
- malý svazek petržele
- 6 lžíc olivového oleje
- 500 ml vody
- sůl a pepř
Příprava tagine z hovězího masa:
1. Květák rozdělte na růžičky a dejte jej do misky s vodou.
2. V kastrolu se silným dnem osmahněte na olivovém oleji maso nakrájené na velké kostky, cibuli nasekanou na jemno, rozmělněný česnek, koření a nasekané bylinky.
3. Pečte 5-10 minut, pak přilijte vodu a rajský protlak. Dochuťte sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 30 minut.
4. Poté přidejte scezený květák a duste zakryté dalších 20 minut.
5. Podávejte horké a posypané nasekanými bylinkami.
Autor: Jad
Tagine je tradiční marocký pokrm z masa a zeleniny. Díky široké paletě koření a bylin je tento pokrm nejen chutný, ale i úžasně voňavý. Tagine s hovězím masem a květákem
Nejlepší recept
335
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ