Rajská omáčka s hovězím masem

28.07 2015|Hovězí maso

Dostali jste chuť na rajskou omáčku? Nechoďte do restaurace, místo toho si ji připravte doma. Ušetříte a navíc vlastní jídlo lépe chutná. Recepty na rajskou omáčku se předávají po generacích, snad každá rodina ji vaří a hlavně dochucuje trochu jinak. Dnes si vyzkoušíme recept mé maminky na rajskou omáčku s hovězím masem.

Ingredience na rajskou omáčku s hovězím masem:

  • 700 g zadního hovězího
  • 7 dl hovězího vývaru
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 4 lžíce oleje
  • 50 g slaniny
  • 50 g cukru
  • 1 cibuli
  • 1 citron
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 5 kuliček celého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • sůl

Příprava rajské omáčky s hovězím masem:

Maso omyjte a odblaňte. Zeleninu nakrájejte na drobné kousky, slaninu na proužky. Hovězí maso prošpikujte slaninou. Na tuku orestujte nakrájenou zeleninu a cibuli. V zeleninovém základu zprudka opečte maso ze všech stran. Orestované maso vyjměte a do kastrolu přidejte rajský protlak. Protlak orestujte v zeleninovém základu, zalijte vývarem, osolte, okořeňte, zakápněte octem a opět vložte maso zpět. Duste do měkka a podle potřeby podlévejte. Maso vyjměte, omáčku zahusťte moukou rozšlehanou s vodou a provařte. Doslaďte ji , okyselte citronem a propasírujte. Rajskou omáčku s hovězím masem podávejte s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýži.

Autor: Lena

Rajská omáčka s hovězím masem. Dostali jste chuť na rajskou omáčku? Recepty na rajskou omáčku se předávají po generacích. Dnes si vyzkoušíme recept mé maminky na rajskou omáčku s hovězím masem.
Nejlepší recept

Téma: Omáčky
 305 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ