Cordon Bleu

28.07 2015|Hovězí maso
Cordon Bleu

Cordon Bleu je klasický pokrm francouzské kuchyně, pod kterým si můžete představit telecí řízek plněný sýrem a šunkou, usmažený v trojobalu. Místo telecího se dá použít také krůtí nebo kuřecí maso.

Ingredience na Cordon Bleu:

  • 2 plátky telecího na řízky
  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky ementálu
  • 1 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1/2 strouhanky
  • sůl a pepř
  • olej

Příprava Cordon Bleu:


1. Připravíme si telecí maso tak, aby bylo asi jeden centimetr tlusté.

2. Telecí maso osolte a opepřete z obou stran. Přiložte na něj plátek sýra a šunky. Přeložte ho na polovinu a zajistěte podle potřeby párátkem.

3. Připravte si tři mísy. Do jedné dejte mouku, do druhé rozkvedlané vejce a do třetí strouhanku.

4. Řízek nejdříve obalte v mouce, poté ve vajíčku a poté ve strouhance.

5. Cordon Bleu osmahněte na pánvi při střední teplotě 5 minut z každé strany a poté je vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.

Autor: Jada

Cordon Bleu. Cordon Bleu je klasický pokrm francouzské kuchyně, pod kterým si můžete představit telecí řízek plněný sýrem a šunkou, usmažený v trojobalu. Místo telecího se dá použít také krůtí nebo kuřecí maso.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ