Hovězí na červeném víně

12.08 2015|Hovězí maso
Hovězí na červeném víně

Hovězí na víně je luxusní záležitost, která se hodí na speciální příležitosti. Hovězí na víně můžete podávat se šťouchanými brambory i s knedlíkem.

Ingredience na hovězí na víně:

  • 1 kg zadního hovězího
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 cibule
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml vývaru
  • hladká mouka
  • 3-4 lžíce zavařených brusinek
  • olej

Příprava hovězího na víně:


1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2. Na rozpáleném oleji prudce z obou stran opečeme a vyndáme na talíř.

3. Do výpeku nasypeme nahrubo pokrájenou cibuli a za stálého míchání 5 minut posmažíme.

4. K cibuli vrátíme maso, podlijeme vínem a vývarem a pod pokličkou dusíme do změknutí.

5. Měkké maso vyndáme, a zbylý obsah kastrolu dohladka rozmixujeme.

6. Nalijeme zpátky, vrátíme maso, přidáme brusinky, promícháme a ještě 5 minut povaříme.

Autor: Magda

Hovězí na víně je luxusní záležitost, která se hodí na speciální příležitosti. Hovězí na víně můžete podávat se šťouchanými brambory i s knedlíkem. Hovězí na víně
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ