Hovězí krk s majoránkou

29.08 2015|Hovězí maso
Hovězí krk s majoránkou

Hovězí krk s majoránkou je chutný a aromatický pokrm, který se skvěle hodí na k nedělnímu obědu. Jako přílohu podáváme knedlík.

Ingredience na hovězí krk s majoránkou:

  • 600 g hovězího krku
  • olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 5 stroužků česneku
  • 200 ml smetany
  • 2 lžíce hladké mouky

Příprava hovězího krku s majoránkou:


1. Na rozpáleném oleji osmahneme maso pokrájené na kousky do zatáhnutí. Zasypeme moukou a dalších 4-5 minut opékáme.

2. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme a pod pokličkou dusíme doměkka.

3. K měkkému masu přidáme rozmačkaný česnek, rozemnutou majoránku, zalijeme smetanou, promícháme a ještě 20 minut dodusíme. Podle chuti dosolíme.

Autor: Sandra

Hovězí krk s majoránkou si můžete připravit k nedělnímu obědu. Chutný pokrm podáváme obvykle s houskovým knedlíkem. Hovězí krk recept
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ