Dušené hovězí na mrkvi
Roštěnky Esterházy
Kebab z hovězího masa
Hovězí kližka s cibulkami
Hovězí líčka na másle
Hovězí krk s majoránkou
Dušené hovězí po florentinsku
Hovězí líčka s bylinkami
Hovězí krk s máslovou zeleninou
Roštěnky Esterházy
Kebab z hovězího masa
Hovězí kližka s cibulkami
Hovězí líčka na másle
Hovězí krk s majoránkou
Dušené hovězí po florentinsku
Hovězí líčka s bylinkami
Hovězí krk s máslovou zeleninou
Dušené hovězí na mrkvi

Dušené hovězí na mrkvi je chutný způsob, jak připravit hovězí maso. Pokrm podáváme ideálně s bramborami nebo bramborovou kaší.
Ingredience na dušené hovězí na mrkvi:
- 500-600 g hovězího krku
- 2 cibule
- 500-600 g mrkve
- 200 g smetany na vaření
- 1 lžíce mouky
- 3-4 lžíce oleje
- kořenící směs Harmonie chuti
Příprava dušeného hovězího na mrkvi:
1. Maso omyjeme, osušíme a zbavíme povrchových blan. Nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli za častého míchání do změknutí. Přisypeme maso a za stálého míchání ze všech stran opečeme dohněda. Přidáme 2 lžíce směsi Harmonie chuti (množství upravíme podle slanosti), promícháme a podlijeme trochou horké vody (nebo vývaru). Pod pokličkou dusíme doměkka.
3. Až je maso měkké, přidáme k němu mrkev (očištěnou a pokrájenou na kostičky) a horkou vodu tak, aby voda sahala asi 2 cm pod povrch mrkve. Přiklopíme a dusíme dál, dokud není mrkev měkká.
4. Mouku rozkvedláme ve smetaně a přes cedník nalijeme k masu s mrkví. Necháme ještě 10-15 minut provařit na nejnižším stupni.
Autor: Marie
Hovězí v mrkvi je chutný a vydatný pokrm, díky kterému nasytíte celou rodinu. Hovězí na mrkvi podáváme s bramborovou kaší a
Nejlepší recept
343
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ