Dušené hovězí na mrkvi

23.09 2015|Hovězí maso
Dušené hovězí na mrkvi

Dušené hovězí na mrkvi je chutný způsob, jak připravit hovězí maso. Pokrm podáváme ideálně s bramborami nebo bramborovou kaší.

Ingredience na dušené hovězí na mrkvi:

  • 500-600 g hovězího krku
  • 2 cibule
  • 500-600 g mrkve
  • 200 g smetany na vaření
  • 1 lžíce mouky
  • 3-4 lžíce oleje
  • kořenící směs Harmonie chuti

Příprava dušeného hovězího na mrkvi:


1. Maso omyjeme, osušíme a zbavíme povrchových blan. Nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.

2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli za častého míchání do změknutí. Přisypeme maso a za stálého míchání ze všech stran opečeme dohněda. Přidáme 2 lžíce směsi Harmonie chuti (množství upravíme podle slanosti), promícháme a podlijeme trochou horké vody (nebo vývaru). Pod pokličkou dusíme doměkka.

3. Až je maso měkké, přidáme k němu mrkev (očištěnou a pokrájenou na kostičky) a horkou vodu tak, aby voda sahala asi 2 cm pod povrch mrkve. Přiklopíme a dusíme dál, dokud není mrkev měkká.

4. Mouku rozkvedláme ve smetaně a přes cedník nalijeme k masu s mrkví. Necháme ještě 10-15 minut provařit na nejnižším stupni.

Autor: Marie

Hovězí v mrkvi je chutný a vydatný pokrm, díky kterému nasytíte celou rodinu. Hovězí na mrkvi podáváme s bramborovou kaší a
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ