Hovězí krk s máslovou zeleninou

16.08 2015|Hovězí maso
Hovězí krk s máslovou zeleninou

Hovězí krk s máslovou zeleninou je delikatesa, kterou rozhodně musíte vyzkoušet. Maso z hovězího krku patřilo pravidelně na jídelníčky našich babiček.

Ingredience na hovězí krk s máslovou zeleninou:

  • 1 kg hovězího krku
  • 2 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • 1 krabička (300 g) mražené zeleniny s máslem

Příprava hovězího krku s máslovou zeleninou:


1. Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky.

2. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji dožluta.

3. Přidáme maso a za občasného míchání opečeme. Pokud pustí tekutinu, opékáme, dokud se všechna nevypaří. Během míchání můžeme opepřit a okmínovat. Pak smažíme ještě chvíli, než je maso ze všech stran důkladně opečené.

4. Teprve potom maso osolíme a podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, máme-li.

5. Pod pokličkou dusíme za občasného promíchání doměkka, podle potřeby můžeme podlít.

6. Až je maso měkké, přidáme mraženou máslovou zeleninu a dusíme dalších 8-10 minut.


Autor: Žanda

Hovězí krk s máslovou zeleninou je delikátní záležitost. Chutné maso z hovězí krku rády připravovaly naše babičky. Hovězí krk se zeleninou na másle je
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ