Luxusní empanadas s křepelčím vejcem

05.01 2017|Hovězí maso
Luxusní empanadas s křepelčím vejcem

Empanadas jsou lahodným pokrmem, který je typický pro latinskoamerickou kuchyni. Empanadas se snadno připravují a jsou ideální jako předkrm nebo neformální večeře. Připravují se z hovězího masa, brambor, cibule a křepelčích vajíček. Hotové empanadas namáčíme do pikantní rajčatové omáčky a je to opravdová delikatesa.

Ingredience na empanadas:

  • 400 g mouky
  • 150 ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • 3 střední brambory
  • 1 cibule
  • 400 hovězího masa
  • 14 oliv bez pecek
  • 14 křepelčích vajíček
  • 1 lžička sladké papriky
  • kukuřičný olej na smažení

Příprava emapanadas:


1. Do středu mouky nalijte vodu, olej a sůl. Těsto zpracovávejte tak dlouho, dokud nezískáte hladkou strukturu. Utvořte z těsta kouli a nechte ji v přikryté misce odpočinout 30 minut.

2. Cibuli a brambory nakrájejte na kostičky a společně je osmažte na pánvi.

3. Přidejte mleté maso, papriku a chilli a vařte dalších 10 minut. Mezitím si uvařte křepelčí vejce ve slané vroucí vodě asi 3-4 minuty.

4. Těsto vyválejte a vykrojte z něj kruhy pomocí šálku nebo misky o průměru 9 cm. Do středu každého kruhu dejte 30 g masa, pár vypeckovaných oliv a doprostřed dejte oloupané křepelčí vejce.

5. Empanadas přeložte na polovinu a konce dobře zamáčkněte, aby vznikly půl měsíčky. Okraje můžete zavinout i různými dekorativními způsoby.

6. Empanadas smažte v dostatečném množství kukuřičného oleje dozlatova.

Autor: Jad

Empanadas jso perlou latinskoamerické kuchyně. Empanadas se snadno připravují a jsou ideální jako předkrm. Empanadas s křepelčím vejcem podáváme s rajčatovou omáčkou
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ