Hovězí maso na červeném víně, rajčatech a švestkách

30.03 2017|Hovězí maso
Hovězí maso na červeném víně, rajčatech a švestkách

Hovězí maso na červeném víně, rajčatech a švestkách je šťavnatý a voňavý chod, který se ideálně podává s pečeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Ingredience na hovězí maso na červeném víně:

  • 750 g zadního hovězího masa
  • 100 g anglické saniny
  • 2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 řapíky celeru
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 7 sušených švestek
  • olivový olej
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 300 ml červeného vína

Příprava hovězího masa na červeném víně:


1. Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme.

2. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, mrkev a petržel na nudličky, celerové řapíky a slaninu na malé kousky.

3. Na troše olivového oleje osmažíme cibuli se slaninou do zežloutnutí. Přidáme česnek, mrkev, petržel, celer a za častého míchání společně osmažíme do změknutí.

4. Na vedlejší plotýnce zatím na pánvi s trochou oleje prudce opečeme plátky masa.

5. K osmažené zelenině přimícháme rajčata z plechovky, bobkové listy, tymián a rozmarýn.

6. Na tento základ položíme opečené plátky masa, podlijeme vínem, přidáme sušené švestky, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí (2-3 hodiny).

Autor: Katy

Hovězí maso na červeném víně, rajčatech a švestkách je šťavnatý a voňavý chod, který se ideálně podává s pečeným bramborem nebo bramborovou kaší. Hovězí na červeném víně, rajčatech a švestkách
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ