Dušené hovězí po florentinsku

24.08 2015|Hovězí maso
Dušené hovězí po florentinsku

Dušené hovězí po florentinsku je opravdu chutný způsob, jak si připravit hovězí maso. Hovězí po florentinsku podáváme s rýží nebo těstovinami.

Ingredience na dušené hovězí po florentinsku:

  • 800 g hovězí kližky
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 400 g loupaných rajčat v plechovce
  • 200 ml červeného vína
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej extra virgin
  • pár lístků bazalky
  • sůl
  • mletý pepř

Příprava dušeného hovězího po florentinsku:


1. Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku. Maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, dokud se víno nevyvaří.

2. Pak přidáme rajčata, vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny.
Pak vyjmeme z hrnce maso a omáčku propasírumeme (rozmixovala jsem ponorným mixérem), případně dosolíme.

3. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou.

Zdroj: sitalemvkuchyni.cz

Dušené hovězí po florentinsku si zamilujete. Lahodná chuť hovězího v rajčatové omáčce s kořením a vínem je skvělá s rýží nebo těstovinami. Dušené hovězí
Nejlepší recept

 342 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ