Dušené hovězí po florentinsku
Hovězí krk s majoránkou
Dušené hovězí na mrkvi
Roštěnky Esterházy
Kebab z hovězího masa
Hovězí líčka s bylinkami
Hovězí krk s máslovou zeleninou
Hovězí na červeném víně
Hovězí maso na červeném víně, rajčatech a švestkách
Hovězí krk s majoránkou
Dušené hovězí na mrkvi
Roštěnky Esterházy
Kebab z hovězího masa
Hovězí líčka s bylinkami
Hovězí krk s máslovou zeleninou
Hovězí na červeném víně
Hovězí maso na červeném víně, rajčatech a švestkách
Dušené hovězí po florentinsku

Dušené hovězí po florentinsku je opravdu chutný způsob, jak si připravit hovězí maso. Hovězí po florentinsku podáváme s rýží nebo těstovinami.
Ingredience na dušené hovězí po florentinsku:
- 800 g hovězí kližky
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 400 g loupaných rajčat v plechovce
- 200 ml červeného vína
- 2 stroužky česneku
- olivový olej extra virgin
- pár lístků bazalky
- sůl
- mletý pepř
Příprava dušeného hovězího po florentinsku:
1. Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku. Maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, dokud se víno nevyvaří.
2. Pak přidáme rajčata, vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny.
Pak vyjmeme z hrnce maso a omáčku propasírumeme (rozmixovala jsem ponorným mixérem), případně dosolíme.
3. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou.
Zdroj: sitalemvkuchyni.cz
Dušené hovězí po florentinsku si zamilujete. Lahodná chuť hovězího v rajčatové omáčce s kořením a vínem je skvělá s rýží nebo těstovinami. Dušené hovězí
Nejlepší recept
342
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ